Нови Пазар спасио част гостију

Коначно је почела нова футсал сезона у Србији. Титулу брани актуелни првак Економац из Крагујевца, а познат је и систем такмичења још ове године нема доигравања за првака и испадање.

Игра се двокружни бод систем свако са сваким, 22. кола (11 + 11) кола у јесењем и пролећном делу. А испада чак четири последње пласирана тима (9., 10., 11. и 12.). Од наредне сезоне се уводи јединствена Друга футсал лига којом ће руководити такође ФСС, и враћа се плеј оф…

Економац је на премијери теже од очекиваног али ипак на крају убедљиво победио повратника у друштво најбољих Летећи Холанђанина. Нови Пазар је једини тим који је славио на гостовању у Горњем Милановцу. Нишка Калча је била неумољива против Смедерева, као и нови прволигаш Јастребац из Блаца против Коперникус САС-а из Зрењанина. После много сезона одигран је Београдски дерби, Еуро Мотус је победио одличну екипу Фона, у утакмици са десет пгогодака. И можда једино изненађење овог кола је победа Нове Пазове, у сремском дербију, где је савладала другопласирани тим прошлогодишњег првенства Деус из Сремске Митровице.

 

Одиграни су сви парови 1. кола, ево постигнутих резултата:

Економац – Летећи Холанђанин   5:0 (3:0),

Металац Колорадо – Нови Пазар   2:5 (1:2),

Калча Меморис – Смедерево   7:1 (2:1),

Јастребац – Коперникус САС   8:2 (3:0),

Еуро Мотус – Фон    6:4 (3:1), и

Нова Пазова – Деус Ролопласт Мошић    4:0 (0:0).

У прилогу можете погледати преглед одиграних утакмица СОС канала 1. кола Прве футсал лиге Србије.