Novi Pazar spasio čast gostiju

Konačno je počela nova futsal sezona u Srbiji. Titulu brani aktuelni prvak Ekonomac iz Kragujevca, a poznat je i sistem takmičenja još ove godine nema doigravanja za prvaka i ispadanje.

Igra se dvokružni bod sistem svako sa svakim, 22. kola (11 + 11) kola u jesenjem i prolećnom delu. A ispada čak četiri poslednje plasirana tima (9., 10., 11. i 12.). Od naredne sezone se uvodi jedinstvena Druga futsal liga kojom će rukovoditi takođe FSS, i vraća se plej of…

Ekonomac je na premijeri teže od očekivanog ali ipak na kraju ubedljivo pobedio povratnika u društvo najboljih Leteći Holanđanina. Novi Pazar je jedini tim koji je slavio na gostovanju u Gornjem Milanovcu. Niška Kalča je bila neumoljiva protiv Smedereva, kao i novi prvoligaš Jastrebac iz Blaca protiv Kopernikus SAS-a iz Zrenjanina. Posle mnogo sezona odigran je Beogradski derbi, Euro Motus je pobedio odličnu ekipu Fona, u utakmici sa deset pgogodaka. I možda jedino iznenađenje ovog kola je pobeda Nove Pazove, u sremskom derbiju, gde je savladala drugoplasirani tim prošlogodišnjeg prvenstva Deus iz Sremske Mitrovice.

 

Odigrani su svi parovi 1. kola, evo postignutih rezultata:

Ekonomac – Leteći Holanđanin   5:0 (3:0),

Metalac Kolorado – Novi Pazar   2:5 (1:2),

Kalča Memoris – Smederevo   7:1 (2:1),

Jastrebac – Kopernikus SAS   8:2 (3:0),

Euro Motus – Fon    6:4 (3:1), i

Nova Pazova – Deus Roloplast Mošić    4:0 (0:0).

U prilogu možete pogledati pregled odigranih utakmica SOS kanala 1. kola Prve futsal lige Srbije.