Економац у Елит рунди УЕФА

Језеро ипак остала неосвојива тврђава. Актуелни шампион Србије у футсалу КМФ Економац је тријумфално прошао главну рунду УЕФА футсал Купа, у којој је уједно био и домаћин. Поред Економца су у Језеру играли прваци Хрватске (Национал Загреб), Белорусије (Лида Лидселмаш), и Грчке (Атина 90).

Чета тренера Предрага Рајића је остварила све три победе и као победник групе прошла у наредну Елитну рунду УЕФА футсал Купа. Први и можемо рећи пресудан окршај се десио у првој утакмици са актуелним прваком Хрватске – Националом из Загреба.

КМФ Економац - ФЦ Национал Загреб
Детаљ са утакмице

Судар титана како је насловљен у већини медија на Балкану оправдао је очекивања, приказан је врхунски футсал и неочекивано висока победа Економца од 5:1, над Националом. Изабраници тренера Рајића су потом победили прво Атину 90, из Атине  5:2, првака Грчке. И у трећем колу, савладана је Лида првак Белорусије са 1:0, а тиме је Економац омогућио и Националу пролаз међу најбољих 16 екипа на старом континенту, јер је Национал остварио две победе против Лиде и Атине 90.

 

Виталиј Борисов је без дилеме најбољи појединац овог турнира у Језеру, а тренер Рајић мора бити задовољан јер је остварен зацртан први циљ. Преостаје актуелном шампиону Србије тешка и неизвесна борба за одбрану титуле са све бољим Еуро Мотусом.

У прилогу можете видети снимак утакмице Економац – Национал Загреб  5:1 (1:0) – Ип спорт медиа.