Орлови победили Холандију

Perić - Zrenjanin

У другом пријатељском мечу против Холандије репрезентација Србије је била боља и победила са 3:2 (1:2).
После ремија у првом мечу у Новом Саду, Орлови су у реваншу били бољи од Холандије и после преокрета заслужено славили, у препуној Кристалној дворани. Већ у другом минуту Цеар је довео „лале“ у вођство, а пет минута касније Бојоузан је искористио још једну грешку у одбрани Орлова. У 16. минуту Слободан Боба Рајчевић је смањио предност Холанђана из оправдано досуђшеног казненог ударца, а пеналу је претходило играње руком капитена Ел Морабитија.
У наставку смо видели много боље издање изабраника Горана Иванчића па су ствари дошле на своје место. После сјајне асистенције капитена Перића, Станковић је изједначио у 24. минуту. У  тим тренуцима се пробудила и публика. Потом су се ређале акције пред голом Холанђана, а после најлепше акције на мечу репрезентација Србије је дошла до вођства и победе. Актери су били Перић, Симић и стрелац Ракић.
Нови селектор је пружио шансу скоро свим нови играчима, а ново окупљање ће бити већ у децембру највероватније са репрезентацијом Француске.


Србија – Холандија   3:2 (1:2)

СТРЕЛЦИ: 0:1 Цеар у 2, 0:2 Бојоузан у 7, 1:2 Рајчевић у 16, 2:2 Станковић у 24, 3:2 Ракић у 32. Кристална дворана у Зрењанину.
Гледалаца: око 2000. Судије: Силвестер Бонито (Холандија), Никола Алексић (Србија).

СРБИЈА: Антонић, Перић (кап), Ракић, Симић, Рајчевић, Станковић, Ранчић, Лазаревић, Јовановић, Томић, Б. Филиповић. Нису играли: С. Филиповић, Рамић, Матијевић.

ХОЛАНДИЈА: Куик, Ел Ганаути, Цеар, Боузамбоу, Боујоузан, Розенбик, Морабити (кап), Макрау, Атаиди, Алуч, Ејден. Нису играли. Мартинус, Љусип.