Remi u prvoj proveri sa Holanđanima

Debi novog selektora Gorana Ivačića se završio nerešenim rezultatom. Futsal reprezentacija Srbije je odigrala nerešeno 2:2 sa odgovarajućom selekcijom Holandije u Novom Sadu. Pred oko skoro 1000 gledalaca u maloj dvorani Spensa, podmlađeni sastav Orlova je pokazao dva lica. U prvom poluvremnu su diktirali igru i stvarali šanse a iskoristili su samo jednu i to preko Stankovića koji je iskoristio odličnu asistenciju kapitena Marka Perića i levicom sproveo loptu u nebranjeni deo mreže 1:0! U nastavku se selektor Ivančić menjao postavu sa novajlijama pa je Holandija iskoristila dva kiksa odbrane Orlova, i oba puta pogodila mrežu odličnog vratara Alekse Antonića. Ipak izabranici selektora Ivančića krenuli su silovito u poslednjih 5-6 minuta što je rezultiralo pogotkom. Odlučnu akciju Perić – Matijević je efektno završio Tomić i poravnao na 2:2 što je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.


Srbija – Holandija 2:2 (1:0)

Dvorana SPENS u Novom Sadu. Strelci: 1:0 Stanković 15, 1:1 El Morabiti u 21, 1:2 Buzambu u 32, 2:2 Tomić u 37. minutu.

Gledalaca: 1000. Sudija: Petar Radojičić (Srbija), Silvestre Bonito (Holandija), Nikola Aleksić (Srbija).

SRBIJA: Antonić, Perić (kap), Rakić, Simić, Rajčević.  Igrali su još: Stanković, Rančić, Matijević, Lazarević, Ramić, Jovanović,Stefan Filipović, Bojan Filipović.

HOLANDIJA: Rozenbek, Čevar, Buzambu, Morabiti (kap), Ataibi. Igrali su još: Buzit, EL Ganuti, Bujuzan, Martinus, Makrau, Mo Aluh, Kujk, Eunden, Jusuf.