Иванчић мења Ацу Ковачевића

Одбор за хитна питања ФСС данас заседа а једина тачка за футсал је везана око именовања новог селектора футсал репрезентације Србије.

Од данас већ бивши селектор Аца Ковачевић је споразумно напустио ову значајну функцију после скоро пуних десет година, праткично од када се Србија раздвојила од Црне Горе а тада је селектор био футсал репрезентације Југославије па потом Србије и Црне Горе Горан Савићевић, иначе рођени брат Дејана Савићевића. Учешће на три Европска првенства и једно СП, на Тајланду, као и најбољи пласман на последњем  ЕП у Београду – 4. место је успех али се сада мора кренути и корак даље…

Коориднатор за футсал ФСС Бојан Павићевић био је кратак: “ – Данас ће бити решено питање селектора, а већ сутра у подне биће представљен. Одмах ће уједно и да саопшти списак репрезентативаца за мечеве са Холанђанима“.

Сутра тачно у подне у Кући фудбала у Старој Пазови ће бити званична промоција новог селектора Горана Иванчића, а од 13.00х се очекује и окупљање свих позваних репрезентативаца. Готово сигурно ће се наћи на списку новог селектора Иванчића следећи играчи: капитен Марко Перић, Милош Симић, Слободан Рајчевић, Стефан Ракић, док је голман Немања Момчиловић отказао у последњем тренутку због повреде зарађене против Калче у Нишу…

Очекују се и нова имена то је сасвим сигурно а једно ће бити из лидера Еуро Мотуса – убојити стрелац Јован Лазаревић, као и Станковић узданица ФОН-а. Још је раније познато да због повреде неће бити први голман Миодраг Мики Аксентијевић, као ни стартер Младен Коцић Ципи неће бити овог пута у саставу Орлова због обавеза у првенству Русије јер овај термин није у званичном УЕФА календару.

Мноштво обавеза и рада чека новог селектора Горана Иванчића као и нови стручни штаб, јер је преостало времена мало за већ надолазеће квалификације за ЕП које су на програму у априлу наредне године у Пољској. До краја године репрезентација Србија ће бити окупљена у два наврата, прво против одговарајуће селекције Холандија, а затим наком завршетка јесењег дела првенства, почетком децембра, и двомеч са највероватније селекцијом Француске.