Еуро Мотус и Економац не посустају у борби за врх

Добар футсал, расположени стрелци и само један нерешен резултат су обележили 8. коло пРве футсал лиге Србије.

У првој утакмици још у петак Коперникус  САС је дочекао Деус из Сремске Митровице. Занимљива и неизвесна утакмица до самог краја. Гости су били убедљивији у првом делу утакмице 1:3, али их је САС стигао на 3:3. Преломни тренутак меча је црвени картон и искључење домаћег играча Вукоја када гости користе играча више у пољу и постижу победоносни погодак. Овим поразом САС је практично закорачио једном ногом у Другу лигу…

Калча Меморис је савладала увек неугодну екипу ФОН-а из Београда. Гости из Београда су брзо повели са два гола разлике из контра напада, али су играчи Владана Миладиновића брзо преокренули резултат у своју корист. У Новој Пазови је лидер Еуро Мотус дуго ломио отпор жилавих Пазовчана, али квалитет је дошао до изражаја, и сасвим заслужена победа Београђана. Једини нерешен резултат овог кола је био у Смедереву, где је истоимени тим угостио Нови Пазар. Тим Новог Пазара је запао у тешку ситуалцију јер је практично од првог кола без победе. Смедерево је водило на полувремену  и као по обичају уследио је пад у игри домаћих што користе играчи тренера Енеса Делића и преокрећу резултат у своју корист. Ипак на крају нерешено је реалан исход овог занимљивог меча. Јастребац је рекло би се рутински победило Врбашане али није било тако на терну, нарочито у првом полувремену. Иако видно ослабљени гостујући тим Летећег Холанђанина је пропустио 3-4 изгледне прилике за вођство највише захваљујући бравурозним интервенцијама домаћег вратара Павловића. И онда је те промашаје казнио Синиша Тројановић у 16. минуту утакмице што је уједно био и резултат полувремена.  У наставку распад система игре гостију из Врбаса и Блачани поправљају гол разлику.

У Горњем Милановцу је виђена чудна утакмица. Домаћи Металац Колорадо је повео са 2:0 а онда је тренер Рајић рано увео петог играча уместо голманаи преокренуо резултат. Можда и превисока победа актуелног шампиона Србије Економца после приказаног у 40 минута. Тренер Рајић има што шта да каже својим играчима због бледе игре, уз честе осцилације.

Одигране су све утакмице 8. кола:

Коперникус САС   –  Деус Ролопласт Мошић   3:4 (1:3),

Калча Меморис  – ФОН   4:2 (3:2),

Нова Пазова  – Еуро Мотус   1:4 (0:2),

Смедерево  –  Нови Пазар  4:4 (2:0),

Јастребац  – Летећи Холанђанин   6:0 (1:0),

Металац Колорадо  – Економац  2:7 (2:2).

 

У прилогу можете погледати преглед свих одиграних утакмица СОС канала 8. кола Прве футсал лиге Србије.