Брежје потопило Економац

Првак Словеније Брежје очитао лекцију из савременог футсала, и неочекивано убедљиво славио у Балканском дербију, у хали Табори.

Брежје – Економац 6:2 (1:1)

Марибор, гледалаца: око 500.

Судијски пар: Билоис (Белгија) – Шабанов (Русија). Делегат УЕФА: Ким Робин Хоген (Норвешка). УЕФА посматрач: Мурад Мамадов (Азербејџан).

Стрелци: 1:0 Тотошковић у 13, 1:1 Рамић у 19, 2:1 Краљич у 29, 2:2 Борисов у 29, 3:2 Краљич у 29, 4:2 Фетић у 32 (10 метара), 5:2 Фетић у 40, 6:2 Чех у 40.минуту. Жути картон: Матијевић (Економац). Нагомилавање прекршаја: Брезје 8(5-3) , Економац 9(3-6).

БРЕЖЈЕ: ПУШКАР, ЧЕХ, ТОТОШКОВИЋ , ФЕТИЋ , ФИДЕРШЕК, Јандрић , Краљич , Салкунић , Фрас, Легчевић, Павић, Хасанбеговић, Грушовник , Шкорић. Тренер: Роберт Грдовић.

ЕКОНОМАЦ: МОМЧИЛОВИЋ, РАМИЋ, СТОЈКОВИЋ, БОРИСОВ, ВАЉЕНКО , Аврамовић , Матијевић, Ракић, Павловић, Иванковић, Алексић, Радовановић, Ристић . Тренер: Предраг Рајић.

Економац је доживео убедљив и изненађујући пораз од првака Словеније домаће екипе Брежје.  Мариборчани су знали од самог старта утакмице шта хоће, а тако су се и понашали на терену. Имали су домаћи играчи иницијативу aли је Економац парирао у првом делу сусрета.

Успео је Момчиловић да заустави ударац опасног Фидершека, да би на другој страни, у оквиру једног напада два пута припретио Иванковић, најпре по земљи поред гола, а затим је из близине погодио стативу. Погођена је статива и после ударца Фидершека услед одбијене лопте после корнера. И у осмом минуту покушао је Фидершек, силовито је шутирао, а голман Момчиловић био је на правом месту. Чувар мреже Економца је одлично реаговао и после покушаја Тотошковића из непосредне близине.

Најповољнију прилику за гол, средином првог полувремена није реализовао Ристић. У карактеристичном продору по боку, побегао је директном чувару, и упутио ударац ка голу, испред кога су домаћи играчи успели да је одбију лопту у поље. У одсуству кажњеног Рнића, капитенску траку понео је Стојковић, његов полуволеј завршио је тик поред гола у 12. минуту меча.

Само минут касније, вођство мариборског тима, после кратког додавања из корнера, Тотошковић је јаким ударцем на прву затресао мрежу поред стативе – 1:0. Већ у следећој акцији, Момчиловић је сигурном интервенцијом зауставио Фидершека у ситуацији један на један.

Економац се консолидовао по примљеном голу и у 16.минуту утакмице је покушао интернационалац  Ваљенко, али само корнер уместо изједначења. Радовановић је одлично реаговао, после силовитог волеја, лопта је завшрила поред гола. Одмах затим виђен је контранапад Брежја,Чех је све добро урадио, али се још једном истакао Момчиловић.

Изједначење је уследило на нешто мање од два минута пре краја полувремена. Радовановић је вешто сачувао лопту, и одиграо превовремен пас на десну страну, а натрчали Рамић је из самог угла лопту сместио под саму пречку – 1:1. Одличан резултат за дешавања на терену.

Српски првак је одлучно деловао с почетка другог дела и врло брзо у шанси се нашао Борисов, коју је неутралисао голман Пушкара. Уследио је и покушај веома агилног Радовановића, који није донео промену резултата. У 24.минуту играчи Брежја, после прекида креирали су лепу акцију, све је завршено још једном Момчиловићевом одбраном након ударца Фидершека.

Средином другог дела утакмица се преломила. Прво је Јандрић, асистенцијом оставио самог Краљича, који је велемајсторски лобовао истрчалог Момчиловића за вођство Брежја – 2:1. Тек се кренуло са центра, а Економац је преко Ристића изнудио корнер. Чим је лопта кренула из угла у гужви је најприсебнији био Борисов за ново изједначење – 2:2. Резултат је још једном преокренут, поново тек што се кренуло са центра, Чех је проследио лопту до Краљича, а овај са неких осам – девет метара погодиосаме рашље за ново вођство 3:2. Уз предност Мариборчана, додатни проблем за Економац био је и број од пет направљених прекршаја. Заиграо је средином другог дела Економац са Борисовим као голманом – играчем. Потом су домаћи, услед шестог фаула имали казнени ударац са десет метара, овога пута Фетић је био сигуран – 4:2, у 32.минуту. Имао је крагујевачки тим опет колосалну прилику, Радовановић је из близине прописно уздрмао голмана Пушкара. У 35.минуту, Стојковић после добро израђене акције није успео да из непосредне близине лопту спроведе у небрањени део мреже. Наредна акција донела је две прилике за хватање прикључка, Ваљенко је погодио у главу вратара Пушкара, а одбијну лопту поново Стојковић није успео да убаци у празан гол. Колосална шанса се указала и Матијевићу, два и по минута пре краја, али је резултат остао непромењен. Током последњег минута, домаћи су искористили празан гол Економца, у стрелце су се уписали Фетић и Чех за потврду неочекивано високе, али и сасвим заслужене победе домаће екипе Брежја.

Ако не промене приступ, Крагујевчанима се не пише добро и сутра, у другој утакмици када играју против моћног тима Интер Мувистар из Шпаније.