Калча спасила образ гостију

У 9. колу Прве футсал лиге Србије домаћини су победили осим у Врбасу где су Летећи Холанђанин и Калча Меморис поделили бодове.

Како се јесењи део првенства ближи крају квалитет утакмица је на све већем нивоу. Стрелци су расположени из кола у коло а само на момента се подели црвени картон. Опомене су такође ретке осим у пар утакмица. Трка у двоје лидера из Београда Еуро Мотуса, и шампиона Економца ће се можда решити у наредном колу. Ипак је можда превише за Економац борба на два фронта. Али у борби за опстанак још ништа није извесно…

У уводној утакмици у Језеру, актулени првак Економац је до ногу потукао Коперникус САС из Зрењанина са десет голова разлике. Добра увертира играча Предрага Рајића пред одлазак у Марибор, и елитну рунду УЕФА футсал Купа. Нови Пазар је коначно победио, боље рећи декласирао Јастребац из Блаца са 6:1! Наплатили су Блачанима све раније пропусте пулени тренера Енеса Делића. Београдски ФОН је сигурном и ефикасном игром победио Нову Пазову на свом терену и стигао у горњи дом. А у Врбасу је опет пред добро попуњеним трибинама виђена је занимљива и неизвесна футсал утакмица. Врбашани су морали да победе, водили су а Калча је на крају могла и до потпуног прекорета и победе, ипак нерешен исход је реалан. Еуро Мотус је теже него што се очекивало победио Металац Колорадо. Ипак битна су три нова бода и чета тренера Славише Дамјановића може да диже форму пред одлучујући дерби сусрет јесење сезоне у Крагујевцу.

И у среду увече је митровачки Деус ролопласт Мошић убедљиво поразио госте из Смедерева, наговештавајући ипак бег у горњи део табеле бар на полусезони.

Резултати 9. кола:

Економац – Коперникус САС    13:3 (7:2),

Нови Пазар – Јстребац   6:1 ( 3:0),

Летећи Холанђанин – Калча Меморис   2:2 (1:0),

ФОН – Нова Пазова   6:2 (3:0),

Еуро Мотус – Металац Колорадо   3:0 (2:0),

Деус ролопласт Мошић – Смедерево  5:1 (2:0).

У прилогу можете погледати преглед одиграних утакмица СОС канала 9. кола Прве футсал лиге Србије.