Oкупљање Орлова у хотелу М

Футсал репрезентација Србије ће се окупити по завршетку јесењег дела првенства, у недељу, 4. децембра текуће године у Београдском Хотелу М. Селектор Горан Иванчић ће окупити тренутно најјачи састав Орлова да би се супроставио одговарајућој репрезентацији Француске. Недостаје једино први голман Миодраг Аксентијевић због повреде, али се враћа убојити стралац и врсни нападач Младен Коцић. Два пријатељска меча су предвиђена за 6.и 7. децембар од 18.30, први у Београду у хали Шумице, а сутра дан у Смедереву.

То је последње окупљање репрезентације Србије у овој години. Подсећемо да ће на пролеће Орлови играти , пресудан квалификациони турнир за пласман на ЕП, у Пољској против домаће селекције, првака Европе репрезентације Шпаније и победничке репрезентације из претквалификационе групе. Само победник стиче право играња на ЕП у Словенији почетком 2018. године, док ће све другопласиране и најбоља треће пласирана селекција бити у баражу који је на програму почетком јесени наредне године.

Пласман репрезентације Србије на зваршницу Европског првенства 2018. године у Словенији је готово императив да би се наставило са одличним низом резултата Српског футсала протеклих готово деценију са изузетком дебалка против Румуније у баражу за ЕП 2014. године које је одиграно у Хрватcкој.  Четврто место на зимус одржанем ЕП у Београду намеће високе циљеве овој младој селекцији са новим селектором.

Стручни штаб репезентације Србије је следећи: селектор – Горан Иванчић, помоћни тренери Дејан Кнежевић и Војкан Вукмировић, кондициони тренер – Бојан Антонић, лекар – др. Александар Ристановић, физиотерапеут – Драган Ристовић, тим менаџер – Игор Гачић и економ – Ненад Драгаш.

mladen-kocic
Младен Коцић

Селектор Иванчић позвао је следеће играче за дуеле против галских петлова: голмане Немању Момчиловића (Економац, Крагујевац) и Стефана Филиповића (ФОН, Београд), играче Драгана Томића (Деус, Сремска Митровица), Јована Лазаревића (Еуромотус, Београд), Милоша Симића (Информатика, Румунија), Андрију Станковића (ФОН,Београд), Александра Живановића (Деус, Сремска Митровица), Дарка Ристића (Економац, Крагујевац), Слободана Рајчевића (Информатика, Румунија), Марка Перића (Каос, Италија), Бојана Филиповића (Смедерево), Стефана Ракића (Информатика, Румунија), Младена Коцића (Тјумен, Русија), Владимира Милосавца (Деус, Сремска Митровица) и Марка Илића (Калча Меморис, Ниш).