Еуро Мотус јесењи првак

Спуштена је завеса на јесењи део Прве футсал лиге Србије у сезони 2016/2017. Одиграни су и преостали сусрети једанаестог кола првог дела сезоне, а постигнути су мање – више очекивани резултати:

Смедерево: Смедерево – Јастребац (Блаце)  1:2 (0:1),

Ср. Митровица: Деус роло. Мошић – Калча Меморис (Ниш)   2:5 (1:2),

Врбас: Летећи Холанђанин – Металац Колорадо (Г. Милановац)    6:1 (2:1),

Београд: ФОН – Економац (Крагујавац)  3:7 (0:4),

Нови Пазар: Нови Пазар – Нова Пазова   2:0 (1:0), и

Београд: Еуро Мотус – Коперникус САС (Зрењанин)   9:0 (4:0).

Рутинском победом против САС Коперникуса из Зрењанина 9:0, Београдски састав Еуро Мотус је освојио титулу јесењег првака у текућој сезони. Десет победа и један пораз и то онај у дербију од актуелног првака Економца је биланс који је остварио новајлија Еуро Мотус, са укупно 30 бодова. Лидер из Београда има и челичну одбрану јер су примили само 14 голова у првом делу сезоне. На другом месту у стопу их прати шампион Економац, са девет победа и два нерешана резултата, који су Крагујевчани остварили са Јастребцом из Блаца 3:3, у Језеру, и са Калчом Меморис у Нишу 2:2. Тренер Рајић се може подичити најефикаснијом екипом јер је Економац постигао чак 72 гола на свега једанаест утакмица.

Овим се зваршава круг екипа које конкуришу за највиши пласман тј. титулу јер реално трећи тим је Калча Меморис из Ниша али нема квалитет иако је вероватно најбољи тим последњих 5-6 сезона из Ниша. На четвртом месту се заслужено нашао млади и перспективни тим КМФ ФОН-а из Београда, са освојених 17 бодова.

Следе на петом и шестом месту најпријатније изненађење новајлија из Блаца Јастребац, а са истим бројем бодова и Деус ролопласт Мошић из Сремске Митровице. Блачани су сигурно екипа која је освежила овогодишње прволигашко такмичење док другопласирана екипа из прошлогодишњег првенства само бледа сенка тог тима који је два пута савладао Економца. Сада се очекује одлазак пет или шест најбољих играча из Сремске Митровице па клуб из Срема очекује борба за опстанак уместо за врх табеле…