Иванчић и Перић пред дуел са Французима

Сутра очекује селектора Горана Иванчића и футсал репрезентацију Србије први двобој са одговарајућом селекцијом Француске у Београду а прекосутра у Смедереву. На првој проби против селекције Холандије у Новом Саду (2:2) и Зрењанину (3:2) у склопу припрема за априлски квалификациони турнир у Пољској за Европско првенство, најбоља футсал репрезентација Србије наставља са пријатељским утакмицама, а нови ривал је Француска. Први меч Перић и саиграчи играју већ 6. децембра у дворани Шумице у Београду од 18.30, а само дан касније следи други меч истих ривала, али у сада Смедереву, такође од 18.30. Улаз на оба меча је бесплатан а очекује се да ће Орлови имати значајну подршку у овим припремним дуелима.

У Београдском хотелу М селектори и капитени обе репрезентације одржали су заједничку конференцију за медије, а селектор гостију Пјер Жаки и капитен Џамил Харун истакли су да је пред њима велики изазов, јер играју против једне од најбољих селекција са последњег Европског првенства у Београду.

“ – Велика нам је част што играмо против Србије. Жеља нам је да подигнемо квалитет своје игре и видимо где се налазимо у овом тренутку. Очекујемо неизвесне утакмице, а све у склопу припрема за јануар и квалификације које нас очекују за пласман на Европско првенство“ – рекли су селектор и капитен француске селекције.

С друге стране селектор Србије, Горан Иванчић, верује да ће и наредна два меча бити од велике користи пред наредна искушења најбољег националног тима.

“ – Очекујем много тога из ове две утакмице. Француска има одличну репрезентацију што је и показала у мечевима против Шпаније и Македоније. Анализирали смо те утакмице и видели пуно тога.Изгубили су од Шпаније, победили Македонију и једном ремизирали, али ради се о селекцији која има лепу будућност. Ми, ипак, гледамо себе. У односу на дуеле са Хландијом, дошло је до неких промена у саставу. Са нама је повратник Коцић, затим Живановић, Милосавац, као и Ристић, голман Момчиловић. Пробаћемо неке нове-старе играче и очекујем пуно од њих. Квалификације нас очекују већ у априлу и сада је важно да момци пруже максимум“ – јасан је Горан Иванчић.

И капитен Марко Перић зна да оно најважније репрезентацију очекује у априлу, али да сваки минут до тада мора да се искористи на најбољи начин.

“ – Пред нама су две веома захтевне и тешке утакмице против селекције која је последњих година веома много напредовала, подигла се на један виши ниво. Ми,међутим, имамо наш објектив, а то је Пољска и квалификације које нас очекују у априлу. Углавном, бранимо част четврте селекције у Европи, играмо на свом терену и очекујем две победе без обзира који се играчи буду налазили на терену. Имамо новог селектора, нов систем игре и трудићемо се да остваримо победе како би стекли још веће самопоуздање пред оно што нас очекује наредне године“ – нагласио је Марко Перић.

Подршка са трибина је само додатни мотив за Орлове а капитен Перић се осврнуо на добру посету у мечевима са Холандијиом.

“ – Очекујемо пуну салу у Шумицама, не видимо разлога да се то не деси, поготово после оних утакмица на ЕП у Арени. У Смедереву такође, услови су врхунски и верујемо да ће и тамо дворана бити испуњена. Уосталом имали смо одличну подршку и недавно у Новом Саду и Зрењанину против Холандије“ – рекли су селектор Горан Иванчић и капитен Марко Перић.

На списку селектора Горана Иванчића за мечеве са Француском налазе се: голмани Немања Момчиловић и Стефан Филиповић, играчи Драган Томић, Јован Лазаревић, Милош Симић, Андрија Станковић, Александар Живановић, Дарко Ристић, Слободан Рајчевић, Марко Перић, Бојан Филиповић, Стефан Ракић, Младен Коцић и Владимир Милосавац.