Кренуло и такмичење млађих категорија

Кренуло је коначно и званично такмичење у млађим категоријама футсала ФСС.

Крагујевчанин Марко Гавриловић, уз значајну подршку Фудбалског савеза региона Западне Србије, је заслужан за овај пионирски искорак за Српски футсал…

Минулог викенда су одиграна  уводна два кола првог турнира новооснованог такмичења у спортској хали Бреза у Горњем Милановцу. Ради умањења трошкова играће се турнирски по два кола, а наступа укупно девет клубова. Клуб малог фудбала Металац Колорадо је домаћин првог турнира а постигнути су следећи резлтати:

  1. коло

ОШ Карађорђе У17 –  Олимп У17   3:5,

Партенон У17 – РБ У17   7:3,

Аранђеловац  У17 – РБ 2 У17  9:0,

Металац Колорадо У17 – Рашка У17   2:4.

Слободна је била екипа Машинца из Крагујевца. futsal-mladi

  1. коло

Машинац У17 –  Металац Колорадо  У17   6:0,

РБ У17 – Карађорђе У17   1:5,

Партенон  У17 – РБ 2 У17  11:1,

Рашка У17 – Аранђеловац  У17  1:1.

Слободна је била екипа Олимп из Врњачке Бање.

 

Пун погодак председника клуба малог фудбала Машинац, и члана футсал комисије ФСС Гавриловића, који се усудио да се осмели и начини први и прави корак ка даљој афримацији футсала у Србији. Наравно, свега овога не би било да Фудбалски савез региона Западне Србије није имао разуемевања и дао пуну подршку овом пројекту такмичења млађих категорија у футсалу.

Наредног викенда на програму су треће и четврто коло које ће органозовати у Рачи, 11. децембра текуће године. Овакав или сличан вид такмичења треба да покрену и други региони јер ово је прави пут да се футсал развија у Србији јер ће ускоро кренути званична такмичења под окриљем УЕФА у футсалу за млађе категорије.

Подршка Фудбалског савеза Београда, Фудбалског савеза Војводине и Фудбалског савеза региона Источне Србије је пресудна да у сваком делу Србије футсал добије третман какав већ одавно заслужује.