Krenulo i takmičenje mlađih kategorija

Krenulo je konačno i zvanično takmičenje u mlađim kategorijama futsala FSS.

Kragujevčanin Marko Gavrilović, uz značajnu podršku Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, je zaslužan za ovaj pionirski iskorak za Srpski futsal…

Minulog vikenda su odigrana  uvodna dva kola prvog turnira novoosnovanog takmičenja u sportskoj hali Breza u Gornjem Milanovcu. Radi umanjenja troškova igraće se turnirski po dva kola, a nastupa ukupno devet klubova. Klub malog fudbala Metalac Kolorado je domaćin prvog turnira a postignuti su sledeći rezltati:

  1. kolo

OŠ Karađorđe U17 –  Olimp U17   3:5,

Partenon U17 – RB U17   7:3,

Aranđelovac  U17 – RB 2 U17  9:0,

Metalac Kolorado U17 – Raška U17   2:4.

Slobodna je bila ekipa Mašinca iz Kragujevca. futsal-mladi

  1. kolo

Mašinac U17 –  Metalac Kolorado  U17   6:0,

RB U17 – Karađorđe U17   1:5,

Partenon  U17 – RB 2 U17  11:1,

Raška U17 – Aranđelovac  U17  1:1.

Slobodna je bila ekipa Olimp iz Vrnjačke Banje.

 

Pun pogodak predsednika kluba malog fudbala Mašinac, i člana futsal komisije FSS Gavrilovića, koji se usudio da se osmeli i načini prvi i pravi korak ka daljoj afrimaciji futsala u Srbiji. Naravno, svega ovoga ne bi bilo da Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije nije imao razuemevanja i dao punu podršku ovom projektu takmičenja mlađih kategorija u futsalu.

Narednog vikenda na programu su treće i četvrto kolo koje će organozovati u Rači, 11. decembra tekuće godine. Ovakav ili sličan vid takmičenja treba da pokrenu i drugi regioni jer ovo je pravi put da se futsal razvija u Srbiji jer će uskoro krenuti zvanična takmičenja pod okriljem UEFA u futsalu za mlađe kategorije.

Podrška Fudbalskog saveza Beograda, Fudbalskog saveza Vojvodine i Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije je presudna da u svakom delu Srbije futsal dobije tretman kakav već odavno zaslužuje.