Одржана Друга седница футсал комисије ФСС

Непосредно пред први меч футсал репрезентација Србије и Француске у Београду је одржана 2. седница футсал комисије, 06. децембра 2016. године у 15.00 часова.

Домаћин је био председник комисије Александар Ђоковић, а седница је одржана у сали Факултета организационих наука (ФОН) у улици Јове Илића 154 у Београду.

Пристуни су били сви чланови – Александар Ђоковић (председник), Марко Гавриловић (потпредседник), Владан Миладиновић (члан), Жељко Марић (члан), Горан Лазић (члан), Славиша Дамјановић (члан), и Бојан Павићевић (члан). Такође су седници присуствовали комесар за такмичење Раденко Бошковић и комесар за суђење Рајко Катанић, а записник је водио Зоран Јовановић секретар комисије.

Усвојен је једногласно дневни ред, који је предложио преседавајући комисије Ђоковић. Затим је усвојен такође једногласно и запсиник са Прве седнице футсал комисије одржане 15. јула 2016. године.

Извештај о такмичењу јесењег дела првенства Прве футсал лиге Србије такмичерске 2016/2017. године је прочитао комесар за такмичење Бошковић, а потом се прешло на следећу тачку где се расправљало о систему такмичења за наредну сезону.

Прва футсал лига Србије ће и у наредној 2017/2018 сезони бројати 12 клубова, играће се двокружни бод систем али се враћа и доигравање за првака. Од наредне сезоне уводи се јединствена Друга футсал лига која ће такође бројати 12 клубова, а попуниће је другопласирани и треће пласирани клубови из постојећа четири региона ФСС Београд, Војводина, Источна и Западна Србија, као и четири последње пласирана клуба из Прве футсал лиге Србије текуће сезоне.

Била су два кандидата за организацију финала Футсал Купа ФСС, а одлука је пала да коначно град Ниш и КМФ Калча Меморис буду организатори, али и понуда друголигаша КМФ Пожаревац је узета врло озбиљно у разматрање али је ипак Чаир добио предност јер није предуго био домаћин. Свакако да ће Пожаревац као средина у којој се футсал развија добити шансу да угости репрезентацију Србије првом приликом а вероватно ће у наредној сезони бити домаћин Футсал Купа.

Речено је да је дат предлог ИО ФСС за измену и допуну Правилника о регистрацији, статусу и трансферу играча ФС Србије. Реално је очекивати да се у зимском прелазном року почетком 2017. године током јануара месеца коначно укине старосна граница за двојну регистрацију тако да играчи фудбала старији од 21. године старости могу наступати и за футсал клубове.