Еуро Мотус освојио Куп ФС Београда

КМФ Еуро Мотус победник је Купа ФС Србије на територији ФС Београда у футсалу. У финалној утакмици која је одиграна у дворани СЦ „Бањица“ актуелни бранилац Купа Србије савладао је дебитанта у футсалу, клуб малог фудбала „Обилић“ са 4:2 и тако ће наставити учешће у осмини финала футсал Купа ФС Србије, као победник региона Београда.

КМФ Еуро Мотус – КМФ Обилић 4:2 (3:1)

Стрелци: Живић 1:0 (1.мин), Копања 2:0 (2.мин), Љуљић 2:1 (16.мин), Живић 3:1 (19.мин), Рокнић 4:1 (36.мин), Дрндаревић 4:2 (40.мин).

Већ сам почетак меча наговештавао је лагану победу прволигаша Еуро Мотуса, јер је Живић у првом минуту меча довео свој тим у вођство 1:0, пошто је лобовао голмана Дрндаревића. Већ у наредном минуту Симеун Копања је силовитим ударцем повисио вођство Еуро Мотуса на 2:0! Тек онда су пулени Зорана Жигића заиграли како треба без респекта и у неколико наврата опасно угрозили гол вратара Јосимовића. Са друге стране, Еуро Мотус је такође пропустио неколико прилика, најпре је Копања погодио лоптом пречку а Јован Лазаревић није успео да погоди мређу одличног Дрндаревића. И следи казна, у полу контра нападу млади Милош Љујић вешто дрибла чувара и изненадно шутира, а лопта завршава иза леђа Јосимовића 2:1!  Шошо је имао прилику да опет удвостручи предност али је Дрндаревић сигуран. И онда на сцену ступа Живић који својим другим голом враћа опет солидну предност Еуро Мотуса за 3:1, што је уједно био и резултат полувремена.

Наставак доноси иницијативу Еуро Мотуса, који пропушта неколико шанси. И онда неочекивано идеалну прилику добија млађани Миловац сам излази на голмана Јакова Вулића и пропушта идеалну прилику јер други голман Еуро Мотуса вешто спречава погодак. Следи отворена игра на обе стране и неколико пропуштених шанси. Због честих приговора удаљен је тренер гостију Зоран Жигић, на трибине. И онда на искуство Еуро Мотус  брзо изводи аут, а Ненад Рокнић, користи измену играча Обилића и постиже гол за 4:1! И када се мислило да ће ово бити коначан резултат, вратар Обилића Дрндаревић брани и хвата живу лопту а у тим тренуцима је Еуро Мотус играо са играчем уместо голмана, шутира са своје половине и погађа празну мрежу за 4:2!