Euro Motus osvojio Kup FS Beograda

KMF Euro Motus pobednik je Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda u futsalu. U finalnoj utakmici koja je odigrana u dvorani SC „Banjica“ aktuelni branilac Kupa Srbije savladao je debitanta u futsalu, klub malog fudbala „Obilić“ sa 4:2 i tako će nastaviti učešće u osmini finala futsal Kupa FS Srbije, kao pobednik regiona Beograda.

KMF Euro Motus – KMF Obilić 4:2 (3:1)

Strelci: Živić 1:0 (1.min), Kopanja 2:0 (2.min), Ljuljić 2:1 (16.min), Živić 3:1 (19.min), Roknić 4:1 (36.min), Drndarević 4:2 (40.min).

Već sam početak meča nagoveštavao je laganu pobedu prvoligaša Euro Motusa, jer je Živić u prvom minutu meča doveo svoj tim u vođstvo 1:0, pošto je lobovao golmana Drndarevića. Već u narednom minutu Simeun Kopanja je silovitim udarcem povisio vođstvo Euro Motusa na 2:0! Tek onda su puleni Zorana Žigića zaigrali kako treba bez respekta i u nekoliko navrata opasno ugrozili gol vratara Josimovića. Sa druge strane, Euro Motus je takođe propustio nekoliko prilika, najpre je Kopanja pogodio loptom prečku a Jovan Lazarević nije uspeo da pogodi mređu odličnog Drndarevića. I sledi kazna, u polu kontra napadu mladi Miloš Ljujić vešto dribla čuvara i iznenadno šutira, a lopta završava iza leđa Josimovića 2:1!  Šošo je imao priliku da opet udvostruči prednost ali je Drndarević siguran. I onda na scenu stupa Živić koji svojim drugim golom vraća opet solidnu prednost Euro Motusa za 3:1, što je ujedno bio i rezultat poluvremena.

Nastavak donosi inicijativu Euro Motusa, koji propušta nekoliko šansi. I onda neočekivano idealnu priliku dobija mlađani Milovac sam izlazi na golmana Jakova Vulića i propušta idealnu priliku jer drugi golman Euro Motusa vešto sprečava pogodak. Sledi otvorena igra na obe strane i nekoliko propuštenih šansi. Zbog čestih prigovora udaljen je trener gostiju Zoran Žigić, na tribine. I onda na iskustvo Euro Motus  brzo izvodi aut, a Nenad Roknić, koristi izmenu igrača Obilića i postiže gol za 4:1! I kada se mislilo da će ovo biti konačan rezultat, vratar Obilića Drndarević brani i hvata živu loptu a u tim trenucima je Euro Motus igrao sa igračem umesto golmana, šutira sa svoje polovine i pogađa praznu mrežu za 4:2!