Футсал на ОИ младих у Аргентини

Средином августа 2018. године футсал као нова спортска дисциплна ће коначно ући у породицу Олимпијских спортова. Наиме, у Буенос Аиресу ће репрезентације до 18 година први пут играти футсал уместо фудбала што је историјски корак за футсал.

Сада је на ФСС и Олимпијском комитету Србије да помогну такмичење млађих категорија јер већ за непуних 20 месеци ће се путовати у Аргентину. Ова шанса се мора искористити а будућност футсала у Србији ће бити далеко светлија ако се уведу такмичења млађих категорија као што је већ покренуо ФС региона западне Србије…

Спортски програм првог издања Летњих олимпијских игара младих обухватио је свих двадестосам (28) спортова из програма ОИ 2012, са мањим бројем дисциплина и догађаја. Неке дисциплине су биле неолимпијске, са измешаним половима или помешаним националним догађајима.

Олимпијске игре младих имају за циљ да окупе младе и талентоване спортисте –  узраста од 15 до 18 година – из целог света (тачно 205 НОК-ова) колико се очекује на летњим играма, али и учеснике као што су млади амбасадори и млади новинари…

Погледајте које су се спортске дисципилне нашле у Кини 2014. године. Једно је сигурно да се фудбал неће играти већ футсал у спорстким дворанама широм Буенос Аиреса.