Павићевић и Иванчић на додели Златне лопте ФСС

У Београду, на свечаности у луксузном хотелу „Краун Плаза“, пред широким аудиторијумом фудбалске Србије, уз присуство челника фудбалске организације, као и свих региона, бројних клубова, бивших селектора и добитника, многих пријатеља и гостију, фудбалских легенди, по 12. пут заредом ФСС је наградио најбољег тренера и играча у текућој години на измаку. Иначе, још од 2005. године ФСС је увео награђивање најбољег играча и тренера…

Лауреати за ову 2016. годину су Драган Стојковић – Пикси, тренер кинеског Гвангжуа РФ и Душан Тадић, играч Самутемптона и актуелни репрезентативац Србије. Њима је припала по – Златна лопта, вредан трофеј Фудбалског савеза Србије за приказано у досадашњим каријерама нарочито у одлазећој години.

Драгану Стојковићу трофеј је уручио његов некадашњи саиграч из репрезентације, а сада функционер иначе потпредседник ФСС Саво Милошевић.

Док је трофеј намењен најбољем играчу, у протеклој години, Душану Тадићу, уручио је спортски директор ФСС Горан Буњевчевић.

Ипак оно што веже ову свечаност је први пут присуство и два представника футсала, а ту част су имали Бојан Павићевић координатор  за футсал ФСС, и селектор сениорске футсал селекције Србије Горан Иванчић.

Уводи део филма о ФСС у 2016. години приказао је и део атмофсере са неколико утакмица одржаног УЕФА ЕП у футсалу, током фебрура месеца ове године, када су Београд и Комбанк Арена омогућили спектакл за памћење, уз највећи успех футсал репрезентације Србије која је освојила одлично четврто место.

Колико је футсал добио на значају најбоље говори податак да је на новом календару Фудбалског савеза Србије за 2017. годину за месец септембар изабрана комбинација фотографија футсал репезентације Србије са утакмица током одигравања ЕП почетком године.

Досадашњи добитници Златне лопте су:

 1.  Илија Петковић – Немања Видић
 2.  Љубиша Тумбаковић – Дејан Станковић
 3.  Мирослав Ђукић – Никола Жигић
 4.  Славиша Јокановић – Немања Видић
 5.  Радомир Антић – Милош Красић
 6.  Милован Рајевац – Дејан Станковић
 7.  Иван Јовановић – Александар Коларов
 8.  Драгомир Окука – Бранислав Ивановић
 9.  Љубинко Друловић – Бранислав Ивановић
 10.  Радован Ћурчић – Немања Матић
 11.  Вељко Пауновић – Немања Матић
 12.  Драган Стојковић – Душан Тадић