Иванчић тестирао играче у Кући фудбала

Горан Иванчић селектор футсал репрезентације Србије одмах након празника почео је са спровођењем плана и програма за текућу сезону. Тродневна акција окупљања најбољих играча из Прве футсал лиге Србије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови је само увод у оно што следи…
На списку су се нашли голмани: Јаков Вулић (Еуромотус, Београд), Стефан Филиповић (Фон, Београд), као и играчи: Владимир Милосавац, Бојан Филиповић, Јован Лазаревић, Урош Краснић, Симеун Копања (Еуромотус), Страхиња Петров, Андрија Станковић (Фон, Београд), Марко Илић, Никола Станковић, Владимир Ристић (Калча, Ниш), Милан Мутавџић (Нови Пазар), Иван Вулетић (Јастребац ,Блаце) и Бранислав Милосављевић (Нова Пазова).


Ово је ад хок окупљање јер није по календару УЕФА, а селектор Иванчић жели да прошири базу потенцијалних репрезентативаца пред две пријатељске утакмице за Азурима. Горану Иванчићу помажу Војкан Вукмировић (тренер ФСС), Душан Матић (тренер голмана репрезентације Финске) и Бојан Антонић (кондициони тренер ФСС), док је у својству тренера госта на припремама присутан и Владимир Прша Јовановић, који ће се у наредном периоду бринути о кадетској селекцији У17 (играчи рођени 1. јануара 1999.године и млађи).
Ово је само прва у низу од акција стручног штаба футсал репрезентације Србије, јер већ 23.јануара у СЦ ФСС окупиће се и сви најбољи футсал играчи Србије, како би почели са припремама за две пријатељске утакмице са репрезентацијом Италије. Промењена су првобитна места одигравања утакмица а ФС Италије је обавестио ФСС да ће 30. јануара бити одиграна прва утакмица у Арзињану (покрај Вићенце), и 31. јануара друга у Виљорба (околина Тревиза).


За ове две изузетно значајне утакмице, селектор Иванчић ће моћи рачунати на све играче и из иностранства, осим првог голмана Миодрага Аксентијевића који се успешно опоравља од операције шаке, али се зато очекује долазак капитена Марка Перића (Каос, Италија), Младена Коцића (Тјумен, Русија), Слободана Рајчевића (Национал, Хрватска), Милоша Симића, Стефана Ракића (Информатика, Румунија) и Драгана Томића (Банк Бејрут, Либан).
Није далеко април и пресудни УЕФА турнир у Пољској за одлазак на ЕП у Словенији које ће се одржати 30. јануара до 10. фебруара 2018. године.