Врбашани крећу са наградом у борбу за опстанак

КМФ Летећи Холанђанин је добио годишњу награду за протеклу годину у општини Врбас за најбољи мушки клуб…

 

Врбашки клуб малог фудбала Летећи Холанђанин је покренут још далеке 1988. године, када је група основаца из центра града који су играли мали фудбал тада са успехом на турнирима широм Војводине…. Тачан датум званичног оснивања и регистровања клуба је 22. новембар 2000. године. Тада је КМФ Летећи Холанђанин почео са званичним такмичењем у Футсал лиги Војводине, а након освајања другог места пласирао се у Другу републичку футсал лигу Србије, које се играла под окриљем ФС Србије. Од 2003. до 2006. клуб се са мање или више успеха такмичио у јединственој Другој републичкој лиги, док круна рада долази у сезони 2005/06. Клуб из Врбаса остварује историјски успех и кроз бараж (оба пута је побеђено Ужице) долази до елитног ранга такмичења. Пуних шест сезона, у периоду од 2006. до 2012. се Летећи Холанђани  такмиче у  Првој футсал лиги Србије, а највећи успех постижу учешћем у плеј-офу и освајањем трећег места, у сезони 2007/08. Ипак КМФ Летећи Холанђанин у сезони 2011/12. испада из елите и наредне четири сезоне се такмичи у 2. Футсал лиги Србије, група  „Војводина“, константно на ивици повратка у елитни ранг, све док се околности нису поклопиле, и коначно у сезони 2015/16. поново историјски подвиг, клуб је такмичење завршио супериорно, са 17 победа и само једним ремијем, убедљиво заузевши лидерско место и вративши се у елиту.

Узевши све ово у обзир годишња награда за 2016. годину – општине Врбас, за најбољи мушки сениорски спортски колектив заслужено припрада Клубу малог фудбала из Врбаса Летећем Холанђанину.

Тренутно Летећи Холанђанин се налази на деоби деветог места са Новим Пазаром, који је такође освојио 11 бодова али има нешто бољу гол-разлику. Врбашане ускоро очекује полуфинале футсал Купа ФС Војводине, са Бечејом 2003, који се игра почетком фебруара у граду крај Тисе, као и вероватно финале Купа као увертира за наставак сезоне и утакмицу са актуелним шампионом Србије у футсалу, Економцем у Врбасу…