„Орлови“ поново на окупу: Много посла, мало времена

Репрезентација Србије је поново на окупу. У Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, селектор Горан Иванчић је окупио изабранике и са њима одрадио први у низу тренинга предвиђених до 28. јануара. Тог дана ће наш национални тим отпутовати у Италију, где га почетком следеће недеље, у понедељак и уторак, очекују две пријатељске утакмице са домаћом репрезентацијом.

– Сви су спремни за рад и то је оно што је најбитније. Од ових припрема очекујем пуно тога јер су нам оне последње у комплетном саставу пре квалификационог турнира у Пољској, у априлу, за Европско првенство у Словенији 2018. године. Имамо много тога да урадимо, а мало времена. Једино што нам остаје је да покушамо у фебруару да организујемо још једно окупљање, али тада нећемо моћи да рачунамо на играче из иностранства – рекао је селектор репрезентације Србије Горан Иванчић.

Међу његовим изабраницима су и четворица играча (Филиповић, Лазаревић, Милосавац и Станковић) која су и прошле недеље била на припремама у Старој Пазови, а сада су им се прикључили првотимци шампиона Србије Економца и репрезентативци из иностраних клубова.

– Пробали смо најбоље играче из домаћих клубова и задовољан сам како су радили. Сви они су део ширег списка, који сада броји двадесетак имена, а пратићемо их у наредном периоду и трудити се да их окупљамо што је могуће чешће. Наравно, списак није затворен. Следећег месеца се наставља шампионат Србије и то је прилика за друге играче да се покажу – закључио је Иванчић.


Списак играча за Италију

На овим припремама нема стандардног чувара мреже „орлова“ Миодрага Аксентијевића, који се опоравља после операције шаке, а ту су голмани Немања Момчиловић (Економац) и Стефан Филиповић (ФОН). Такође, на списку су и следећи играчи: Денис Рамић, Никола Матијевић, Милош Стојковић (Економац), Јован Лазаревић, Владимир Милосавац (Еуромотус), Андрија Станковић (ФОН), Слободан Рајчевић (Национал, Хрватска), Стефан Ракић, Милош Симић (Информатика, Румунија), Марко Перић (Каос, Италија), Младен Коцић (Тјумен, Русија) и Драган Томић (Банк ов Бејрут, Либан).