Тестирање кадетских футсал играча из Војводине у Кули

УЕФА је одредила три домаћина футсал турнира У17  који ће бити одиграни ове године вероватно током маја месеца. Поред Поругала и Словеније, и Србија тј. ФСС је добио домаћинство овог кадетског премијерног УЕФА турнира.

ФСС је одредио организатора – Врњачка Бања и хала Владе Дивац ће угостити поред домаће футсал селекције још и гостујуће репрезентације У17 Русије, Казахстана и Румуније. Пошто само регион западне Србије има такмичење за наведени узраст, селектор Владимир Јовановић и помоћник Марко Гавриловић ће извршити тестирање играча и у другим регионима. Због недостатка времена за детаљније припреме, ФС Војводине је проследио хитан допис свим футсал клубовима са територије Војводине да препоруче играче рођене 2000. и/или млађе, потенцијалне репрезентативце кадетске селекције Србије.

Владимир Јовановић – селектор У17 футсал репрезентације Србије

Спортска хала у основној школи „Петефи Бригаде“ у Кули, и клуб малог фудбала „Хајдук“ из истоименог града ће бити домаћини тестирања младих футсал играча. Селекторски тандем кадетске репрезентације Јовановић и Гавриловић ће одржати, како је планирано, два тренинга, у недељу, 29. јануара, од по 90 минута, први од 11.00 а други после подне од 15.00 часова, да би комплетирали списак потенцијалних репрезентативаца кадетске футсал селекције.

Важна напомена, футсал клубови могу послати играче траженог узраста иако још нису регистровани за футсал али ако прођу тестирање морају бити регистровани до краја прелазног рока. Прелазни рок у Србији је почео јуче, 23. јануара и траје закључно до 17.фебруара 2017. године.