Нови талас футсал нада у Србији

У спортској дворани основне школе „Петефи Бригада“  у Кули је одржано тестирање футсал играча млађих категорија. Младићи узраста рођених 2000. , 2001. и 2002. године су покушали да се наметну новом селектору Владимиру Јовановићу Прши, иначе тренеру КМФ Олимпа из Врњачка Бање, и помоћнику Марку Гавриловићу,  тренеру КМФ Машинац из Крагујевца.

Селектор Јовановић са играчима пред тренинг у Кули (фото: Б. Правиловић)

Четрнаест младих играча је било на терену два пута по 90 минута. Тренирали су и максимално изгарали на терену тек реновиране спортске хале у Кули. Свака вежба је прво приказана од стране два трененера да би након демонстрације играчи понављали тражено…

На крају другог тренинга одиграна је десетоминутна футсал утакмица а резултат од 0:0 најбоље говори озбиљан и професионалан приступ свих присутних младих и перспективних играча. Ово је прво али не и последње тестирање играча узраста за селекцију Србије У17. Следеће окупљање ће бити вероватно већ наредног викенда у Врњачкој Бањи а до тада ће бити и објављен коначан списак играча У17 репрезентације Србије у футсалу.

Штета што на трибинама није било више тренера футсал клубова из Војводине јер би сигурно имали шта да науче…

Пун погодак је ова акција ФС Србије и ФС Војводине који су у кратком временском року одговорили на молбу тренерског тандема Јовановић – Гавриловић. Одличне услове и организацију овог тестирања је омогућило руководство клуба малог фудбала  „Хајдук“ из Куле.