Репрезентација Србије у Италији: Тренинг после дугог пута

Једанаест сати путовања, па смештај у хотел „Кастели“ у месту Монтекио Мађоре, у округу Вићенца, а онда лагани тренинг пре вечерњег сна. Тако је протекао први дан репрезентације Србије по доласку на Апенинско полуострво.

Изабраници Горана Иванчића, који су од понедељка боравили у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, од петка се налазе у Италији. Први тренинг су одрадили у пуном саставу одмах по доласку, тренираће и данас, а све пред две пријатељске утакмице са националним тимом домаћина. „Орлови“ ће се састати са „азурима“ у понедељак увече у Арцињану од 20.30 часова и дан касније у Вилорби од 19.30.

Репрезентативци Србије на првом тренингу у Италији (фотографије: Футсал Србија/Легенд)

Ови дуели су припремни за обе репрезентације пред априлске квалификације за Европско првенство у Словенији 2018. године. Наш национални тим играће на турниру Групе 5 у Пољској против домаћина, првака Европе Шпаније и Молдавије, победника претквалификационе Групе Б. Најбоље репрезентације из седам група пласираће се на континентални шампионат, а придружиће им се четири победника баража у којем ће се наћи седам другопласираних и најбољи трећепласирани национални тим.

Наша репрезентација (Југославија, па Србија) се састала 16 пута са Италијом и има три победе, два ремија и 11 пораза, уз гол-разлику 31:42.

На северу Италије, као и претходно на припремама, нема стандардног чувара мреже репрезентације Србије Миодрага Аксентијевића, који се опоравља после операције шаке. На списку се се налазе голмани Немања Момчиловић (Економац) и Стефан Филиповић (ФОН), као и следећи играчи: Денис Рамић, Никола Матијевић, Милош Стојковић (Економац), Јован Лазаревић, Владимир Милосавац (Еуромотус), Андрија Станковић (ФОН), Слободан Рајчевић (Национал, Хрватска), Стефан Ракић, Милош Симић (Информатика, Румунија), Марко Перић (Каос, Италија), Младен Коцић (Тјумен, Русија) и Драган Томић (Банк ов Бејрут, Либан).