Азури бољи у првој провери

У првој утакмици у Италији, репрезентација Србије је изгубила од репрезентације Италије 3:0 (3:0). Пред око 2000 гледалаца, уз приличан број навијача из Србије одиграна је пријатељска утакмица у Арзињану покрај Вићенце.


Италија – Србија   3:0 (3:0)

Италија: Молитиерно (голман), Лима (кап), Бордињон, Бонавентура, Муриљо, Шинина, Мерлим, Де Оливеира, Манфреди, Фусари, Кастања, Теренци, и Чинчино (голман). Селектор: Маникјели.

Србија: Момчиловић (голман), Перић (кап), Коцић, Симић, Рајчевић, Рамић, Ракић, Милосавац, Матијевић, Станковић, Томић, Лазаревић, Стојковић, и Филиповић (голман). Селектор: Иванчић.


Није почело добро по изабранике селектора Иванчића. Италијани су диктирали темпо од самог почетка утакмице. Већ у 5. минуту кикс одбране, а истрчалог Момчиловића велемајсторски лобује Муриљо -1:0. Мало су се тргли тада репрезентативци Србије, и Слободан Рајчевић излази сам на Молитиерна, али је голман Италије успешан. У 10. минуту већ је 2:0, а у брзој контри на асистенцију Бонавентуре гол постиже Оливиера!

Оштра игра домаћина их је могла скупо коштати у 15. минуту када је направљен шести прекршај. Ипак, Слободан Рајчевић је непрецизан са 10 метара из казненог ударца! У готово истом минуту Мерлим постиже гол за сигурно вођство силовитим ударцем под пречку 3:0, што је уједно и резултат првог дела игре.

У наставку је Србија имала више од игре, а Италија је вешто користила контра нападе. Момчиловић се пробудио али је недостајало концентрације у неколико изгледних ситуација у нападу. У последњих неколико минута селектор Иванчић је затражио тајм аут, и уместо голмана Момчиловића ушао је Коцић као пети играч. Нажалост, није било промене резултата.

Остаје нада да ће сутрашња утакмица бити много боља, како по игри тако и по резултату за нашу репрезентацију.

(фотографија: Футсал Србија/Легенд)