Двомеч Србије и Италије: Прави тест за „орлове“

Репрезентација Србије спремно дочекује двомеч са Италијанима, који ће бити круна јануарских припрема. Ривал је скениран од стране стручног штаба на челу са селектором Гораном Иванчићем, а на „менију“ су биле најсвежије утакмице „азура“, из Задра прошле недеље, када су два пута поражени од Хрватске (1:2 и 3:4).

– Надамо се да ће бити пуне трибине јер је увек лепо играти у таквом амбијенту, без обзира на то за кога гледаоци навијају. Први тренинг по доласку у Италију, у суботу, био је лаган јер су играчи били уморни од пута, док смо у недељу тренирали пуним интензитетом. Утакмице ће нам добро послужити да видимо где смо у овом тренутку јер смо све ближи главном догађају ове године, квалификацијама за Европско првенство у Словенији – рекао је Иванчић.

Репрезентативци Србије у одличном расположењу дочекују дуеле са Италијом (фотографије: Футсал Србија/Легенд)

Искусни Младен Коцић, првотимац руског Тјумена, већ се састајао са Италијанима, а зна и како се побеђују.

– Променили су састав у односу на ЕП у Београду пре годину дана, али и ми смо, такође. Код Италијана су остала четворица, петорица играча, а против нас ће поново бити у екипи капитен Лима, после одсуства због породичних обавеза, други пут је постао отац. У којем год саставу да изађу, квалитетна су екипа и увек су претендент за освајање највиших одличја – нагласио је Коцић.

Он је пренео поздраве голмана Миодрага Аксентијевића, саиграча из Тјумена, који је пропустио ово окупљање јер се опоравља после операције шаке, али ће бити адут „орлова“ на квалификационом турниру за ЕП, у Пољској у априлу.

Репрезентативци Србије су посетили Верону, град Ромеа и Јулије, па самим тим и неизоставни Јулијин балкон. Такође, сликали су се поред њене статуе, а неки су, како обичај налаже, ухватили за груди – за срећу. Иначе, прва звезда екипе је Марко Перић, од којег су и наши земљаци и Италијани тражили аутограм и фотографију.

Прва утакмица између репрезентација Италије и Србије биће одиграна вечерас у Арцињану од 20.30 часова, а други дуел је сутра у Вилорби од 19.30. На овом двомечу правду ће делити и српски судија Никола Алексић. Директан пренос вечерашње утакмице можете гледати овде. А, како су изгледала два од претходних 16 сусрета између ова два национална тима, када се опраштао легендарни Предраг Рајић, можете да прочитате у „Траговима“.