Dvomeč Srbije i Italije: Pravi test za „orlove“

Reprezentacija Srbije spremno dočekuje dvomeč sa Italijanima, koji će biti kruna januarskih priprema. Rival je skeniran od strane stručnog štaba na čelu sa selektorom Goranom Ivančićem, a na „meniju“ su bile najsvežije utakmice „azura“, iz Zadra prošle nedelje, kada su dva puta poraženi od Hrvatske (1:2 i 3:4).

– Nadamo se da će biti pune tribine jer je uvek lepo igrati u takvom ambijentu, bez obzira na to za koga gledaoci navijaju. Prvi trening po dolasku u Italiju, u subotu, bio je lagan jer su igrači bili umorni od puta, dok smo u nedelju trenirali punim intenzitetom. Utakmice će nam dobro poslužiti da vidimo gde smo u ovom trenutku jer smo sve bliži glavnom događaju ove godine, kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji – rekao je Ivančić.

Reprezentativci Srbije u odličnom raspoloženju dočekuju duele sa Italijom (fotografije: Futsal Srbija/Legend)

Iskusni Mladen Kocić, prvotimac ruskog Tjumena, već se sastajao sa Italijanima, a zna i kako se pobeđuju.

– Promenili su sastav u odnosu na EP u Beogradu pre godinu dana, ali i mi smo, takođe. Kod Italijana su ostala četvorica, petorica igrača, a protiv nas će ponovo biti u ekipi kapiten Lima, posle odsustva zbog porodičnih obaveza, drugi put je postao otac. U kojem god sastavu da izađu, kvalitetna su ekipa i uvek su pretendent za osvajanje najviših odličja – naglasio je Kocić.

On je preneo pozdrave golmana Miodraga Aksentijevića, saigrača iz Tjumena, koji je propustio ovo okupljanje jer se oporavlja posle operacije šake, ali će biti adut „orlova“ na kvalifikacionom turniru za EP, u Poljskoj u aprilu.

Reprezentativci Srbije su posetili Veronu, grad Romea i Julije, pa samim tim i neizostavni Julijin balkon. Takođe, slikali su se pored njene statue, a neki su, kako običaj nalaže, uhvatili za grudi – za sreću. Inače, prva zvezda ekipe je Marko Perić, od kojeg su i naši zemljaci i Italijani tražili autogram i fotografiju.

Prva utakmica između reprezentacija Italije i Srbije biće odigrana večeras u Arcinjanu od 20.30 časova, a drugi duel je sutra u Vilorbi od 19.30. Na ovom dvomeču pravdu će deliti i srpski sudija Nikola Aleksić. Direktan prenos večerašnje utakmice možete gledati ovde. A, kako su izgledala dva od prethodnih 16 susreta između ova dva nacionalna tima, kada se opraštao legendarni Predrag Rajić, možete da pročitate u „Tragovima“.