Осврт на финале Купа Војводине: Летећи Холанђанин јачи и од Викинга

Куп такмичење на нивоу Србије почиње у марту, а ми подсећамо на недавно одиграно финале на нивоу Војводине.

Тријумфовао је Летећи Холанђанин, а у дуелу за пехар је био бољи од екипе Викинга из Руме резултатом 4:2. Претходно, у полуфиналу, Врбашани су савладали Бечеј 2003 са 6:3, а у претколу су били бољи од Хајдука из Куле са 13:1. У четвртфиналу нису имали противника због тужног повода – гашења познатог новосадског клуба Танго.

Финалисти купа Војводине, екипа Викинга (све фотографије: ФСВ)

У овосезонском Купу Војводине су учествовале екипе Интернационала из Новог Сада, Форума из Вршца, ТФК из Темерина, Апа футсала из Апатина, Србобрана, Краљевићева из Качарева, Индијанса из Инђије, Хајдука из Куле, Бечеја 2003, Викинга из Руме и Летећег Холанђанина из Врбаса.

Стрелци за Викинг у финалу су били Срђан Радишић у 8. и Слободан Лазић у 37. минуту, док су голове за госте дали Дражен Арваји (пенал са шест метара) у 13, Милош Покрајац у 27, Борис Бодоњи у 33. и Марко Новаковић у 38. минуту.

Миодраг Цвијић испред Фудбалског савеза Војводине (ФСВ) и Жељко Ачански, капитен Летећег Холанђанина (фото: ФСВ)

У екипи Викинга, коју води тренер Никола Цветичанин, били су: капитен Ненад Милановић, Срђан Орловић, Милош Јеремић, Слободан Лазић, Милош Коларевић, Дејан Стојаковић, Немања Шијачки, Далибор Алемпић, Марко Ступар, Лазар Радовац, Драган Марковић, Александар Лукић, Срђан Радишић и Срђан Стојчевић.

У екипи Летећег Холанђанина, на челу са Игором Мирицким, нашли су се: капитен Жељко Ачански, Марко Ђуровић, Борис Бодоњи, Дражен Арваји, Марко Новаковић, Немања Пековић, Мартин Маринковић, Михајло Раичевић, Милош Покрајац, Предраг Перовић, Филип Јакшић, Давор Самарџић, Радослав Лазетић и Милош Марјанац.

Судије ове утакмице су биле Милош Јоцовић (Врбас), Владимир Блажон (Рума) и Жарко Делић (Кула), а делегат Сеад Чочић (Буковац).

Иначе, пре почетка финалне утакмице, од активног суђења у футсалу, после девет сезона, опростио се Предраг Бељевић из Футога.

Предраг Бељевић је добио пригодне поклоне на опроштају од активног суђења. На фотографији са судијом Драгутином Божовићем (фото: ФСВ)

Врбашане сада очекују нови изазови, а противник у осмини финала Купа Србије биће Економац, актуелни првак наше земље. Са овом екипом се Летећи Холанђанин састао и прошлог викенда, у оквиру 12. кола националног шампионата, када су Крагујевчани победили са 4:2.