Економац сигуран у Језеру против Новог Пазара

КМФ Економац  – КМФ Нови Пазар  6:3  (5:2)

Крагујевац, спортска хала  „Језеро“.  Гледалаца: 400. Судије: Горан Радуловић (Прокупље), Александар Минић (Књажевац) и Марко Цветковић (Лесковац).

Стрелци: 0:1 Цветановић у 2, 1:1 Ваљенко у 3, 2:1 Ваљенко у 11, 3:1 Јовановић у 15, 4:1 Да Силва у 16, 4:2 Цветановић у 19, 5:2 Рнић у 20, 6:2 Пршић у 23, 6:3 Цветановић у 28.минуту.

Жути картони: Каришик, Реџовић (Нови Пазар). Нагомилавање прекршаја: КМФ Економац 5 (2 – 3), КМФ Нови Пазар 9 (4 – 5).

ЕКОНОМАЦ: АНТОНИЋ, РНИЋ /кап./, СТОЈКОВИЋ, ИВАНКОВИЋ, РИСТИЋ, Ракићевић, Матијевић, Да Силва, Јањић, Рамић, Јовановић, Пршић, Алексић, Ваљенко. Тренер: Предраг Рајић.

НОВИ ПАЗАР: РАШЉАНИН, РЕЏОВИЋ /кап./, ЦВЕТАНОВИЋ, САДОВИЋ, БИХОРАЦ, Славковић, Радетинац, Мујевић, Мушовић, Мутавџић, Каришик, Мицић. Тренер: Неџад Доловац.

Економац је важио за апсолутног фаворита, али гости из Новог Пазара нису дошли у Крагујевац с белом заставом. Напротив!

Податак за анале: у протоколу се нашао и 47-годишњи Зоран Ракићевић, иначе учитељ голмана шампиона, као замена Алекси Антонићу. Дебитовао је и Слободан Јањић, повратник у тим Крагујевчана, на премијери у Врбасу, коло раније, само на трибинама. Први званичан наступ за Економац забележио је и Адолфо Насименто Да Силва, виртуоз из Бразила, са одличним учинком – успео је и да затресе противничку мрежу.

Стандардни голман Немања Момчиловић, због црвеног картона против Летећег Холанђанина,  није био у саставу Економца, па је искористио прилику и стао на “луди камен“.

После непуна два минута Цветановић је довео амбициозне госте из Новог Пазара у вођство, али већ у следећем нападу изједначио је искусни Ваљенко. Украјински репрезентативац  је у 11. минуту постигао и други гол за тотални преокрет. Потом је Јовановић “пројектилом“ погодио мрежу немоћног  Рашљанина, да би већ поменути Бразилац  Да Силва подигао домаћу публику на ноге првенцем у дресу Економца. Запажени Цветановић је егзекуцијом удахнуо Пазарцима кисеоник, али је за 5:2 на полувремену потпис ставио капитен домаћина Рнић.

У наставку сусрета чета Предрага Рајића је зналачки чувала предност. Гости из Санџака су били свесни да су им шансе да преокрену резултат минималне. Услед тога, виђен је по један гол на обе стране – Пршић је био стрелац за Економац, а Цветановић за Нови Пазар и коначних  6:3.

У другој утакмици 13. кола, вечерас у Горњем Милановцу, домаћин је на мишиће савладао госте из Сремске Митровице:

КМФ Металац Колорадо – КМФ Деус ролопласт Мошић 4:3 (2:2).

У суботу су на програму мечеви: Нова Пазова – Смедерево (18.00), Еуро Мотус – Летећи Холанђанин (18.00) и ФОН – Коперникус (18.30), док се у понедељак састају Калча Меморис – Јастребац (21.00).

У прилогу можете да погледате извештај ИП спорт-а са утакмице из Крагујевца.