Утакмица Калча – Јастребац иде на анализу ФСС

Јуче је у просторијама ФСС одржан хитан састанак заједнице прволигаша са почетком у 15.00 часова, на иницијативу више футсал клубова Прве лиге Србије.

Једина тема је била регуларност утакмице из Ниша, КМФ Калча – КМФ Јастребац Блаце. После дуже расправе, већином гласова су се присутни сложили да је одиграна утакмица 13. кола Прве футсал лиге дискутабилна, а исход проблематичан. Сходно томе, дисциплинским органима ФСС проследиће у даљу процедуру предлог да се испитају сумње, а Координатор за футсал је већ направио договор са надлежним телом ФСС да се одржи састанак на ту тему после фудбалског „вечитог дербија“, заказаног за суботу, а највероватније већ у понедељак.

Надлежни органи ће одлучивати на основу изјава актера и снимка одигране утакмице, а присутни на Конференцији клубова Прве футсал лиге су се сложили, без изузетка, да је, генерално гледано, неопходна одлучна и стална борба против било каквих неспортских дешавања. У плану развоја футсала у Србији је предвиђено и формирање таквог система такмичења који ће максимално умањити простор за нечасне калкулације.

Када надлежни органи ФСС заврше истрагу, клубови и јавност ће бити обавештени о одлукама.