Куп Србије: Без изненађења у осмини финала

У четвртфиналу Купа Србије играће Нови Пазар, Деус Ролопласт Мошић, Калча Меморис, Смедерево, Нова Пазова, Еуро мотус, Економац и ФОН.

Кандидати за шампионску титулу, Еуро мотус и Економац, били су убедљиви на Бањици и у Врбасу. Бранилац трона у Купу Србије и победник регионалног такмичења на територији главног града ове сезоне је славио против Коперникус САС-а резултатом 8:1, док је шампион наше земље био исто тако убедљив у Врбасу против Летећег Холанђанина, актуелног победника Купа Војводине – 7:0.

Проблема није имала ни екипа Смедерева на гостовању у Пожаревцу против истоименог друголигаша и победника Купа Региона западне Србије – 8:3.

ФОН је прескочио Машинац у Крагујевцу – 6:2, док је Калча Меморис славио у Блацу против Јастрепца, победника Купа Региона источне Србије, после преокрета – 7:3.

Преокрет је виђен и у Нишу где су „плавци“ водили против Нове Пазове са 2:0, али је онда на сцену ступио Денис Инајетовић. Прво је донео изједначење, па је са још два поготка средином другог полувремена решио питање победника. На крају, резултат је био 7:2 за прволигаша из Нове Пазове.

Новопазарци су се нашли директно у четвртфиналу вољом жреба, после гашења екипе Флеш Бечеј, док је Деус Ролопласт Мошић још пре недељу дана обезбедио пролаз међу осам најбољих у Купу Србије победом против Врања у Сремској Митровици – 7:2.


Резултати осмине финала Купа Србије

Среда, 1. март

Сремска Митровица: Деус Ролопласт Мошић – Врање 7:2

Среда, 8. март

Блаце: Јастребац – Калча Меморис 3:7

Пожаревац: Пожаревац – Смедерево 3:8

Ниш: Ниш 92 – Нова Пазова 2:7

Београд: Еуро мотус – Коперникус САС 8:1

Врбас: Летећи Холанђанин – Економац 0:7

Крагујевац: Машинац – ФОН 2:6

Слободна је била екипа Новог Пазара.