У СУСРЕТ КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕП: Мађарска тест пред Пољску

Селектор Орлова Горан Иванчић имаће бистрији поглед ка Елблагу после Кишкунхалаша!

Питате се: зашто?

Репрезентација Србије 3. априла одиграће у комшилуку пријатељску утакмицу против Мађарске, у склопу припрема за квалификациони турнир Групе 5 за одлазак на Европско првенство у Словенији 2018, против домаћина Пољске (8), Шпаније (9) и Молдавије (11. април).

Долазак репрезентативаца из иностраних клубова у Стару Пазову предвиђен је за 30. март, играчи из домаће лиге задужиће црвено-плаво-белу опрему непосредно по завршетку 18. првенственог кола, планираног за последње дане трећег месеца.

Мађари, 30. на ФИФА ранг листи, дочекаће Србију (16. по октобарском ранкингу) изузетно „нашпановани: у претходних десет дана имаће чак пет провера! Прве три на „Скопље футсал купу 2017, против домаће Македоније (24), Хрватске (25) и Азербејџана (26), потом на домаћем паркету против Јапана (29. и 31. март), тренутно на турнеји по Европи (играће и са Хрватском и Словенијом). Изабраници селектора Сита Ривере, такође, сањају пласман на континенталну смотру: ривали у оквиру Групе 2, у Бакуу, биће им Албанија, Босна и Херцеговина и домаћин Азербејџан.

Фото: You Tube

Кишкунхалаш побратим Суботици и Кањижи           

Кишкунхалаш је град на југу Мађарске, са око 28 хиљада становника, припада жупанији Бач – Кишкун и представља највишу тачку канала Дунав – Тиса – Дунав.

Побратим је нашим Суботици и Кањижи, од Београда је удаљен 197, од границе Србије и Мађарске 30 километара.

 

Србија и Мађарска су кроз историју одиграли 15 утакмица, уз скор од 9 победа Орлова, два ремија и четири тријумфа северних комшија. Први и последњи меч припали су нашој репрезентацији: 23. марта 1992. у Сегедину било је 9:4, 8. априла 2012. у Београду, у реваншу баража за одлазак на СП, чак 6:1.

Три кола у Шпанији за 10 дана

Шпанија, фаворит квалификационе Групе 5 у Елблагу, није заказивала пријатељске утакмице уочи турнира на којем првопласирана репрезентација вади директну визу за ЕП у Словенији 2018. (другопласирани и најбољи трећепласирани из седам група играће бараж).

У националном шампионату, пак, планирана су чак три кола у распону од 24. марта до 2. априла.

Пољаци госте Белорусију

Репрезентација Пољске 30. марта у Кошаљину угостиће Белорусију.

На списку селектора Андржеја Бианге налази се 15 играча: Фолтин, Калужа, Видук, Криезел, Гладчак, Мизгајски, Кубик, Заставник, Солецки, Миколајевич, Марек, Павицки, Лутецки, Биел и Франц.

Ново лице је само Томаж Лутецки, позван уместо Артура Јурчака, присутног током четвородневног дрила, од 12. до 15. фебруара, управо у Елблагу – знак да се Пољаци озбиљно припремају за предстојећи квалификациони турнир.

Молдавија чека Летонију

Пријатељску утакмицу уочи квалификација у Пољској одиграће и аутсајдер Групе 5 – Молдавија.

Ривал ће 3. априла у Циорескуу, 14 километара од Кишињева, да јој буде Летонија.