Куп Србије: Економац бољи од Еуро мотуса, у полуфиналу и Нова Пазова

У полуфинале Купа Србије пласирали су се Економац, који је у дербију првог дана четвртфинала био бољи у Београду од Еуро мотуса (3:1) и Нова Пазова, разиграна на домаћем паркету против Деуса (5:1)!

Шампион је на Бањици показао више од лидера у првенству и реванширао му се за пораз у прошлогодишњем финалу масовнијег такмичења. Публика је могла да ужива у квалитетном футсалу, у првом полувремену у свему равноправном, са по голом на обе стране, у режији Срђана Иванковића (Економац) и Симеуна Копање (Еуро мотус), за одлазак поравнатих теразија на паузу, уз суд заљубљеника у магичну игру на петопарцу: „Тек нас у дербију за титулу, у претпоследњем колу, очекује спектакл“.

Крагујевчани су деловали зрелије у наставку, јачи можда за једну „ротацију“, уз умеће да највећег ривала зналачки преваре и после корнера, за отклоњену дилему око победника. У главној улози био је Марко Пршић, двоструки стрелац и без сумње централна фигура занимљивог меча. У добром делу утакмице конкурента је имао и у голману домаћина Николи Јосимовићу, кадром да анулира и грешке својих најискуснијих саиграча.

Београђанима у последњих пет минута није помогла ни игра са петорицом у пољу (Ненад Рокнић као џокер), Шумадинци су по последњем звуку сирене могли да заиграју коло.


ЕУРО МОТУС – ЕКОНОМАЦ 1:3 (1:1)

Београд – Дворана: УСЦ „Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 700. Судије: Александар Јакшић (Горњи Милановац) и Ђорђе Петровић (Чачак). Трећи судија: Бојан Буројевић (Чачак). Стрелци: Копања у 14. минуту за Еуро мотус, а Иванковић у 6. и Пршић у 22. и 35. минуту за Економац.

ЕУРО МОТУС: Вулић, Краснић, Шошо, Милосавац, Тепавчевић, Рокнић, Копања, Филиповић, Лазаревић, Живић, Станојевић, Јосимовић, Поповић. Тренер: Славиша Дамјановић.

ЕКОНОМАЦ: Ракићевић, Матијевић, Да Силва, Јањић, Рамић, Рнић, Јовановић, Стојковић, Пршић, Иванковић, Алексић, Борисов, Ристић, Ваљенко, Момчиловић. Тренер: Предраг Рајић.


У другој утакмици четвртфинала Нова Пазова пред својим навијачима није имала милости према Деусу, испративши госте у Сремску Митровицу са чак пет лопти у мрежи. На полувремену је било нерешено – 1:1.


РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

Среда, 22. март
Нова Пазова: Нова Пазова – Деус Ролопласт Мошић 5:1 (1:1)
(Милосављевић 2, Инајетовић 21, 30, Кукољ 22, Турукало 39 – Д. Петровић 15)
Београд: Еуро мотус – Економац 1:3 (1:1)
(Копања 14 – Иванковић 6, Пршић 22, 35)

Четвртак, 23. март
Смедерево (хала Смедерево): Смедерево – ФОН (20)
(први судијa Дејан Стaјић, други судијa Бојан Спaсић, трећи судијa Марко Мaртинoвић, делегат Милош Лaзaревић)
Ниш (Чаир): Калча Меморис – Нови Пазар (21)
(први судијa Дамир Радовић, други судијa Дарко Радосављевић, трећи судијa Братислав Јовић, делегaт Владан Милaдинoвић)