Иванчић одабрао Орлове, почиње „Операција Елблаг“

Завршне припреме репрезентације Србије пред квалификациони турнир Групе Е у Пољској за пласман на Европско првенство у Словенији 2018. године почињу у четвртак. Тог дана, у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, окупиће се део репрезентативаца, а остали ће стићи одмах по завршетку клупских обавеза.

На списку селектора Горана Иванчића се налазе голмани Миодраг Аксентијевић (Тјумен, Русија) и Немања Момчиловић (Економац Крагујевац), као и следећи играчи: капитен Марко Перић (Каос, Италија), Марко Пршић, Денис Рамић, Милош Стојковић (Економац Крагујевац), Владимир Милосавац, Јован Лазаревић (Еуро мотус Београд), Андрија Станковић (ФОН Београд), Младен Коцић (Тјумен, Русија), Слободан Рајчевић (Национал, Хрватска), Стефан Ракић, Милош Симић (Информатика, Румунија) и Драган Томић (Банк ов Бејрут, Либан).

Репрезентација Србије боравиће у Старој Пазови до 6. априла, а три дана раније одиграће пријатељску утакмицу у Кишкунхалашу против домаће Мађарске, од 18 часова.

На квалификационом турниру у Елблагу, на северу Пољске, први ривал нашег националног тима биће домаћин, 8. априла од 20 часова. Дан касније, већ од 15, противник је Шпанија, а 11. априла састаће се са Молдавијом, такође од 15 часова. На ЕП у Словенији, које ће бити одржано почетком 2018. године, пласираће се директно победници седам квалификационих група, док ће другопласирани и најбољи трећепласирани национални тим играти у баражу за преостала четири места.

(фото: ФСС)