Орлови слетели у Стару Пазову, почеле припреме за Пољску

Репрезентација Србије је данас почела припреме пред квалификациони турнир Групе Е у Пољској за пласман на Европско првенство у Словенији 2018. године.

Првог дана, селектору Горану Иванчићу су се јавила шесторица од 14 играча. То су Владимир Милосавац и Јован Лазаревић, двојац из Еуро мотуса, лидера шампионата Србије, који не игра такмичарску утакмицу овог викенда, као и интернационалци Слободан Рајчевић (Национал, Хрватска), Стефан Ракић, Милош Симић (Информатика, Румунија) и Драган Томић (Банк ов Бејрут, Либан). Они су одрадили први тренинг, а потом се опустили уз пикадо, пред долазак голмана Миодрага Аксентијевића и Младена Коцића из руског Тјумена, који ће се наћи на тренингу у петак.

Екипа ће бити комплетна у недељу. До тада, после такмичарских утакмица у шампионату Србије, прикључиће им се голман Немања Момчиловић, Марко Пршић, Денис Рамић и Милош Стојковић из Економца и Андрија Станковић из ФОН-а, као и капитен Марко Перић (Каос, Италија).

Јаку главобољу има селектор Горан Иванчић пред квалификације за ЕП због проблема са повредама Момчиловића, Перића и Томића. Такође, Рајчевић се неће наћи у тиму на почетку турнира, против Пољске, због картона.

Једину пријатељску утакмицу током завршних припрема репрезентација Србије ће одиграти са Мађарском у Кишкунхалашу, у понедељак од 18 часова. Орлови у Пољску путују у четвртак.

На квалификационом турниру у Елблагу наш национални тим ће се састати са домаћином 8. априла (20 часова), затим са Шпанијом, актуелним прваком Европе, дан касније (15) и Молдавијом 11. априла (15). На ЕП у Словенији, које ће бити одржано почетком 2018. године, пласираће се директно победници седам квалификационих група, док ће другопласирани и најбољи трећепласирани национални тим играти у баражу за преостала четири места.