Друга футсал лига – Војводина: Сада Интернационал коло води

Како се ближи завршница Друге футсал лиге у Војводини, тако се заоштрава трка за првака и место које води у Прву футсал лигу.

Дерби сезоне, слободно се може тако рећи, одигран је у спортској хали у Темерину. ТФК, досадашњи лидер и јесењи првак, дочекао је Интернационал, првог пратиоца. Публика је имала прилику да ужива у одличној футсал представи, а више среће и знања су имали гости из Новог Сада.

Почетак утакмице је припао домаћој екипи, која је водила са 2:0 после само пет минута, али… Новосађани су се пробудили и до краја првог дела игре преокренули резултат – 3:2! У наставку су пулени тренера Горана Шћепановића до ногу потукли домаћина – 6:2. Голове су дали Ђорђе Целин (три), Веселин ГуберинићМарко Љеваја и Бранимир Ђурић.

Овом победом Интернационал се реванширао, са каматом, за јесењи пораз у „Спенсу“ и засео на чело табеле војвођанске групе Друге футсал лиге.

У осталим мечевима постигнути су очекивани резултати. У „Миленијуму“, домаћи Форум је теже него што резултат говори, савладао неугодну екипу Хајдука из Куле резултатом 9:4. Румски Викинг је потврдио да се налази у одличној форми, пошто је рутински савладао Србобран са 8:2. У Качареву је Краљевићево победило фењераша, АПА футсал из Апатина, са 5:0.


Парови 13. кола: Викинг у понедељак у Новом Саду

Дерби 13. кола Друге футсал лиге – Војводина се игра у малој сали СПЕНС-а у понедељак од 19.30 часова. Интернационал ће дочекати расположени Викинг из Руме. Ако Новосађани славе, велике су шансе да поврате том граду прволигашки сјај у футсалу, какав овај град заслужује.

У понедељак се састају и Бечеј 2003 и Форум (хала „Ђорђе Предин“, 21 час), у суботу играју АПА футсал и ТФК у Апатину (ОШ „Жарко Зрењанин“, 18), док данас коло отварају Србобран и Хајдук из Куле (20). Слободна је екипа Краљевићева из Качарева.

На табели води Интернационал (Нови Сад) са 27 бодова, а следе Викинг (Рума) и ТФК (Темерин) са по 25, Форум (Вршац) са 23, Бечеј 2003 са 12, Краљевићево (Качарево) са 9, Хајдук (Кула) са 8, Србобран са 6 и АПА футсал (Апатин) са 4 бода.

(Фото: Интернационал ФБ архива)