СКЕНЕР РИВАЛА ОРЛОВА: Пољска згромила Белорусију, Шпанија ослабљена

Репрезентативци Србије се припремају у Старој Пазови и ослушкују збивања у таборима Пољске, Шпаније и Молдавије, од 8. до 11. априла ривала у квалификацијама за Европско првенство у Елблагу.

Из Кошаљина не стижу лепе вести: Пољска је у пријатељском мечу згромила Белорусију – 6:0!

Занимљиво, пред 2.608 гледалаца чак шесторица играча су погађала мрежу: Марцин Миколајевич у првом, Доминик Солецки у 4, Томаш Лутецки у 14, Томаш Криезел у 25, Миколај Заставник у 38. и Мациеј Мизгајски у 39. минуту.

 

Селектор Андржеј Бианга може да буде презадовољан како су одиграли: Калужа, Видук, Елснер, Фолтин, Криезел, Гладчак, Мизгајски, Кубик, Заставник, Солецки, Миколајевич, Павицки, Лутецки, Биел и Франц.

Није било тако лако као што показује резултат. Победа против Белорусије не сме да нас успава. Најважније тек долази (Андржеј Бианга)

Репрезентација Шпаније окупиће се тек у понедељак, 3. априла, у старој бази – Лас Розасу, 20 километара удаљеном од Мадрида. У Пољску ће да се запути три дана касније, рекло би се – ноншалантно, али, не заборавите: Црвена фурија је европски првак. Наш народ за то има изреку – може јој се!

Обавезу да се јаве селектору Хозе Венансију Лопезу има 14 играча: голмани Хуанхо (Барселона) и Барон (Палма футсал), одбрамбени Хозе Руиз (Аква Сапоне, Италија), Марк Толра (Барселона) и Ортиз (Интер Мовистар), крила Бебе (Ел Поцо Мурсија), Адолфо (Барселона), Хоселито (Барселона), Дани Салдисе (Мања Гурпеа Хота), Пола (Интер Мовистар) и Адри (КПРФ, Русија), крило-пивот Раул Кампос (Ел Поцо Мурсија) и пивоти Рафа Усин (Мања Гурпеа Хота) и Алекс (Ел Поцо Мурсија).

Шпанија је изменила тим: у односу на СП у Колумбији, у септембру 2016. (испала у четвртфиналу од Русије 2:6), недостају голмани Седано и Хереро и играчи Ривиљос, Аикардо, Фернандао и Лозано, док из шампионске екипе са ЕП у Београду (у финалу прегазила Русију 7:3), у фебруару 2016, више нису ту и Лин и Андресито.

Репрезентација Молдавије ужива статус аутсајдера Групе 5, али то је не спречава да се вредно припрема за квалификациони турнир у Елблагу.

Изабраници селектора Владимира Вусатија гостовали су у Бакуу и одиграли две пријатељске утакмице против Азербејџана. У првој су прегажени 1:6 (част спасао Кристијан Обаде), док су у другој упркос вођству од 2:0 поражени 2:3 (стрелци Сергеј Такот и Сергеј Николајчук).

Молдавију су представљали: голмани Китороага и Њагу и играчи Обаде, Такот, Николајчук, Цимбалист, Негара, Подлеснов, Игњат, Козарјук, Гуцу и Мунтјану.

Разлика између Азербејџана и Молдавије је велика, али били смо ослабљени неиграњем четири главна играча (Владимир Вусатиј)

Молдавија ће пре пута у Пољску да одигра још једну утакмицу, ривал ће 3. априла у Циорескуу, 14 километара од Кишињева, да јој буде Летонија.

Фото: futsaleuro2018.si (промо)