ПУТ ОКО СВЕТА: Лазићу са Ашрафијем Куп Либана!

Ако у Либану хоћете да освојите трофеј, ангажујте Србе. После тренера Дејана Ђедовића и играча Драгана Томића, заслужних што се Банк ов Бејрут окитио титулом, Владимир Лазић је са Ашрафијем славио у купу!

У последње време, када су наши интернационалци у питању, одомаћио се тријумфални слоган: куп је наш! Да подсетимо, Слободан Рајчевић је са Националом подигао пехар у Хрватској, док су се Милош Симић и Стефан Ракић са Информатиком радовали у Румунији. Масовније такмичење прија Орловима!

Вратимо се Либану…

У финалу није било дилеме: Ашрафи је прегазио Луејзи – 6:1. Блистао је Рудолфо да Коста, некадашњи члан крагујевачког Економца, нерешива енигма за одбрану противника. Популарни Додо је постигао два гола, идентичан учинак имао је и Камел Елиас, по једном су мрежу затресли Мустафа Рајем и Ели Акики.

AYC GoaIs and CeIebrations – FutsaI Cup Champions

#AYC 6 GoaIs and Post Game CeIebration during yesterday's FinaI Game of the Iebanese #FutsaICup vs#LouaizeAchrafieh Scorers are: KameI EIias (2), DODO (2), Mostafa Rhayem (1) & EIie Akiki (1).#Champions#AchrafiehYouthCub# #الأشرفية_بيلبقلا_الكاس via @Ibcisports and @teIeIibanSports

Posted by ‎Achrafieh Youth Club AYC – نادي شباب الأشرفية‎ on Freitag, 31. März 2017

Славље се по завршетку меча, зачињеном подизањем пехара и добијањем медаља, пренело и на улице Бејрута. Футсал је у Либану, после кошарке и фудбала, спорт број 3, играчи, стручни штаб и руководство Ашрафија на отвореном камиону, уз звуке клупске химне, провозали су се главним градом, праћени мноштвом навијача и – ватрометом.

ولقد بدأنا الاحتفالات بالكاس الغالي… الاشرفية ولعانة!!!

Posted by ‎Achrafieh Youth Club AYC – نادي شباب الأشرفية‎ on Donnerstag, 30. März 2017

У Италији је за викенд одиграно 21, претпоследње коло регуларног дела шампионата. Каос нашег стручњака Велимира Андрејића је неочекивано изгубио на свом терену од Лација – 5:6.

Јунак занимљивог меча био је голман гостију Сакоман Де Фреитас Лајон, Бразилац који је од 2012. до 2015. бранио управо за Каос. Поред сјајних интервенција, успео је да постигне и два гола. И то одлучујуће, пети и шести: први кроз шуму ногу, други, такође, из даљине, на празну мрежу.

Нас може да радује други податак: Марко Перић се вратио на паркет! Повреда прста је, чини се, прошлост – капитен Србије биће спреман за пријатељску утакмицу у Мађарској и квалификациони турнир за одлазак на ЕП у Словенији 2018, од 8. до 11. априла у Елблагу (противници домаћин Пољска, Шпанија и Молдавија).

Перић је, иначе, заслужан за последњи гол на мечу, после његовог шута и погођене стативе лопта се од Лајона одбила у мрежу.

Каос је шести на табели, са 29 бодова, у последњем колу, 22. априла, гостује трећепласираном Аква Сапоне Унигросу, од исхода зависи да ли ће у плеј оф са тренутне, седме или осме позиције. Лацио је са три бода начинио бег на 10. место, које не води у плеј-аут…

У Хрватској, Румунији и Русији је затишје због обавеза репрезентација, али није на одмет забележити: Тјумену, наших Миодрага Аксентијевића и Младена Коцића, у ФОНБЕТ лиги се љуља осмо место, последње које води у доигравање. Нориљскиј никељ их је изненађујућом победом против другопласираног Сибирјака бодовно стигао на табели, тако да се две наредне утакмице, код куће против КПРФ, воде под шифром: победа обавезна.

Фото: Facebook/AchrafiehYouthClub/