Аксентијевић: Да што пре смиримо Пољску

Мики, зачарај мрежу. Перке, залуди их „бициклом”. Ципи, покажи им како се прави „тунел”. Симке, појави се на правом месту. Гале, нек’ се одбијају од тебе к’о од стене. Горане, пусти футсал магију, имаш је у малом прсту. Ђуро, испричај им како се постаје победник. СРБИЈО, НАДИГРАЈ ВЕЧЕРАС ПОЉСКУ И НАПРАВИ ОДЛУЧУЈУЋИ КОРАК КА ПЛАСМАНУ НА ЕП У СЛОВЕНИЈИ 2018!

Да ли ће да буде лако? Неће. Место квалификационог тунира Групе Е – Елблаг, ривал Орлова на старту – домаћин. У родном месту свог селектора Андржеја Бианге, на крилима навијача, у пакленој атмосфери пуне хале. Али, рушили смо ми и јаче…

Репрезентативци Србије одрадили су у петак увече, у термину вечерашње утакмице (20.00), једини тренинг, осетили како „бубамара” клизи по тарафлексу и сковали план како да оборе на плећа главног конкурента за визу ка Стожицама, јануара идуће године. Ношени девизом, прво да падне Пољска, нека чека Шпанија…

ПАДА ПОЉСКА: Орлови на тренингу у петак увече у Елблагу

Спремни смо! Прошли смо тактичку припрему, усвојили идеје селектора, учинићемо све да их спроведемо у дело. Против Пољске је добар и нерешен резултат, али то дефинитивно није наш циљ. Публика и терен дају наду сваком домаћину, играће тврдо и у налетима, наше је да их што пре смиримо. Квалитет наших проверених играча треба да направи превагу (Миодраг Аксентијевић)

Ако је до традиције, не би требало да буде дилеме: апсолутно је на страни Србије. Шест мечева с Пољацима кроз историју, уз скор од пет победа и једног ремија. И уз чак петорицу стрелаца из експедиције у Елблагу: Марка Перића (4), Бојана Павићевића (3), Слободана Рајчевића, Владимира Милосавца и Миодрага Аксентијевића!

29. септембар 1998.

(Сосновјец, Пољска, пријатељска)

Пољска – Југославија 6:6

(Вујовић 2, Жарић, Ђокић, Пржуљ, Цимбал)


30. септембар 1998.

(Радомско, Пољска, пријатељска)

Пољска – Југославија 4:9

(Пржуљ 3, Мугоша 2, Вујовић, Жарић, Петрика, Димић)


16. јануар 2007.

(Жешов, Пољска, турнир)

Пољска – Србија 3:6

(Перић 2, Бојовић, Д. Ђорђевић, Павићевић, Рајчевић)


20. јун 2007.

(Београд, Србија, пријатељска)

Србија – Пољска 5:1

(Шошо, Павићевић 2, Бојовић, Суруџић)


21. јун 2007.

(Вршац, Србија, пријатељска)

Србија – Пољска 4:2

(Рајић, Волниј аутогол, Перић 2)


27. март 2013.

(Зрењанин, Србија, квалификације за ЕП)

Србија – Пољска 2:0

(Милосавац, Аксентијевић)

Србија ће вечерас у Елблагу да буде ослабљена неиграњем Слободана Рајчевића, суспендованог за овај меч због црвеног картона зарађеног у реваншу с Португалом, у баражу за СП у Колумбији.

ГРУПА Е

Прво коло – 8. април: Шпанија – Молдавија (15), Пољска – Србија (20)

Друго коло – 9. април: Србија – Шпанија (15), Пољска – Молдавија (20)

Треће коло – 11. април: Молдавија – Србија (15), Шпанија – Пољска (20)


Пољска – Србија

Елблаг – Дворана: Муниципал спорт. Судије: Едуардо Фернандеш Коељо (Португал) и Анђело Галанте (Италија). Трећи судија: Гај Бергер (Израел). Мерилац времена: Андржеј Витковски (Пољска).

ПОЉСКА: Калужа, Биел, Франц, Елснер, Миколајевич, Гладчак, Лутецки, Заставник, Криежељ, Павицки, Кубик, Солецки, Мизгајски, Видук. Селектор: Андржеј Бианга.

СРБИЈА: Аксентијевић, Перић, Пршић, Рамић, Стојковић, Милосавац, Лазаревић, Станковић, Коцић, Симић, Ракић, Томић, Момчиловић. Селектор: Горан Иванчић.