Иванчић после 4:0 против Пољске: Далеко од игре коју очекујем

Орлови, Србија због вас поново живи за футсал!

Размонтирати Пољску на њеном терену, дати јој четири комада у родном месту селектора, очитати лекцију у свим сегментима чаробне игре на петопарцу, то само можете ви – четврти на последњем Европском првенству!

Ех, како је футсал лепа игра кад је играју мајстори. Па још наши! У то су могли да се увере „несрећни” Пољаци. Ништа им није помогло што су окупирали дворану у Елблагу, што нису штедели гласне жице, што су еуфорично скакали с места у уводу сусрета… Смирио их је српски цунами!

Домаћин се надао да ће да се тресе мрежа Миодрага Аксентијевића, питамо се: с којим правом? Знају ли да ми имамо хоботницу на голу?

Постоји ли играч којем Младен Коцић не може да провуче лопту кроз ноге? Има ли тог кадрог да предвиди где ће изненада да се појави и изникне у јунака Милош Симић? Да ли се родио тај способан да задржи захукталог Марка Пршића?

На семафору, за тили час 0:4!

Изузетно тешка психолошка утакмица. Одиграли смо зрело, посебно у другом полувремену. Сви момци су пружили максимум, честитам им на томе. Против Шпаније играмо за прво место, даћемо све од себе да извучемо повољан резултат. Улазимо растерећено (Марко Перић)

Горан Иванчић је зналачки командовао с клупе. Уочавао сваку рупу у у одбрани Пољске. Појачавао ритам. Вршио правовремене измене. И није морао да грицка нокте к’о колега му Андржеј Бианга

– Изузетно тешка утакмица. Велики притисак, практично, знали смо да одређује даљи пласман. Отуд, нервозни и ми и Пољаци у првих 10 минута. Голман нас је држао у игри, дали смо и тај гол, чини се, у правом тренутку. У другом полувремену смо били знатно бољи, до изражаја је дошло искуство наших играча. Испоштовали смо договор из свлачионице – казује за Футсал Србија Горан Иванчић.

Блистао је Миодраг Аксентијевић, но – ту се списак не завршава…

– Да, Мики је био сјајан, Пршић, такође, одличан. Али, ми смо тим, свако је унео своју коцкицу у победнички мозаик. Све бих похвалио!

Орлови су маестрално утишали халу…

– Атмосфера је била слабија него што смо очекивали. Дворана полупразна. Тачно, Пољаци су френетично навијали све док…

Наш селектор, упркос сјајној игри, тврди да постоји још простора за напредак:

– Наравно, далеко је ово од игре коју очекујем. Остварили смо феноменалан резултат, нисмо примили гол, податак да је Пољска дала шест погодака Белорусији, Словенији и Белгији све говори.

Млади стручњак се загледао и у сусрет другог кола – против Шпаније, прве на табели Групе Е после премијере и убедљивог тријумфа над Молдавијом 7:0 (недеља, 15.00).

– Шпанија је апсолутни фаворит, мада нису убедљиви као раније. Даћемо све од себе, било би неозбиљно да претимо европском прваку, али видимо и ми своју шансу. Имамо мало времена за опоравак, Перић је добио жути картон и мораће да води рачуна да не пропусти дуел последњег кола против Молдавије, Аксентијевић је из предострожности због повреде раније напустио утакмицу. Видећемо… – загонетно се осмехнуо Горан Иванчић.

Јако битна утакмица, из тог разлога – ушли смо у њу мало нервозније. Богу хвала, први смо дали гол. Уз напомену, Миодраг Аксентијевић је био на висини задатка! Друго полувреме смо боље отворили и брзо постигли други погодак, после чега смо се опустили и заиграли нашу игру (Милош Симић)

И како ми после овога да не верујемо да Орлови могу да изненаде Шпанију?