Симић пред Шпанију (данас, 15.00): Можемо до изненађења!

Србијо, да ли си спремна за нову радост? Чак и кад ти је на црти актуелни, седмоструки првак Европе и два пута владар света? Сећаш ли се континенталне смотре у Порту 2007? И тад је Црвена фурија била класа, немерљиво јача од садашње, кад – успела си да је зауставиш, иако као самостална држава дебитант на великим такмичењима. Што не би могла и сад да приредиш изненађење?

Прохујало је скоро десет година… Може ли ико да заборави да смо Шпанцима (ејјј!) продали „Белгију”, која више не пали ни против екипа на турниру Чукарице? Мат из три потеза: Жељко БоројевићБојан ПавићевићПредраг Рајић! На семафору, 36 секунди до краја…

Тројица писаца историје су и данас у Елблагу… Ко је маестрално, петом, зачинио акцију из које је пао изједначујући погодак? Координатор за футсал ФСС Бојан Павићевић! Ко је дебитовао на првом од своја четири европска првенства? Рекордер по броју утакмица за Србију Слободан Рајчевић! Е, а управо ће данас трећи сведок, тим менаџер Игор Гачић, у протокол за нови дуел с Шпанијом да упише и популарног Бобу, после одрађене суспензије због црвеног картона против Португала у баражу за СП у Колумбији 2016. и пропуштене премијере на квалификационом турниру.

Улазимо растерећеније у утакмицу, улога фаворита припада Шпанцима. Даћемо максимум и покушаћемо да изненадимо Црвену фурију! Проблем представља и мали временски период за оправак, само 17 часова после дуела с Пољском. Уз Божију помоћ можемо до изненађења (Милош Симић)

Шта ли је то из новосадске, чувене футсал кухиње спремио Горан Иванчић трофејном колеги Хозеу Венансију Лопезу? Рече синоћ наш селектор, задовољан што смо размонтирали Пољску, да код Орлова има још много резерве и да је то још далеко од оне игре коју очекује. Ред је да му верујемо…

Која реч о противнику… Шпанија је у светском футсалу сила. Чудо. Магија. Од ње никада није срамота изгубити. То се, чак и за Бразил и Русију, подводи под категорију – нормално. Првог дана турнира у Елблагу прегазила је Молдавију – 7:0. Али, после презентованог снимка признаћете: ми у лику Миодрага Аксентијевића имамо много бољег голмана него некадашња совјетска република!

UEFA Futsal Euro / Slovenia 2018 – Main Round / Group E – Spain 7×0 Moldova Real Federación Española de Fútbol Liga Nacional de Fútbol Sala Adrian Alonso Pereira Carlos Barron Redondo Raul Campos Paino Jose Venancio Lopez Hierro Jose Miguel Ruiz Cortes Carlos Ortiz Jimenez

Geplaatst door World Futsal Leagues – Goals and Highlights op zaterdag 8 april 2017

Шпанија је изменила тим: у односу на СП у Колумбији, у септембру 2016. (испала у четвртфиналу од Русије 2:6), недостају голмани Седано и Ереро и играчи Ривиљос, Аикардо, Фернандао и Лозано, док из шампионске екипе са ЕП у Београду (у финалу прегазила Русију 7:3), у фебруару 2016, више нису ту и Лин и Андресито. Да зло буде веће, непосредно пред пут у Пољску повредио се ас Барселоне Хоселито, па је накнадно позван Солано Леон, из Хаена.

О Шпанији не треба трошити речи, иако није дошла у Пољску са најзвучнијим именима, без обзира на састав – увек је фаворит. Очекујем да без већих проблема победимо Молдавију, што би нам уз тријумф против домаћина донело пласман у бараж. Показаћемо да нисмо случајно четврти у Европи (Марко Пршић)

С Црвеном фуријом смо кроз историју одиграли четири такмичарске утакмице, уз негативан скор: три пораза и реми. Али, зар традиција није ту да би се рушила?

25. фебруар 1999. (Гранада, Шпанија, квалификације за ЕП)
Шпанија – Југославија 5:1 (Пржуљ)

5. новембар 2000. (Авилес, Шпанија, квалификације за ЕП)
Шпанија – Југославија 3:2 (Драгољевић, Пурић)

8. новембар 2002. (Зрењанин, Србија, квалификације за ЕП)
Југославија – Шпанија 3:4 (Марко Коцић, Ћетковић, Цветановић)

19. новембар 2007. (Порто, Португал, Европско првенство)
Шпанија – Србија 1:1 (Рајић)

Србија и Шпанија су одиграли и 11 пријатељских утакмица, уз скор од девет победа Црвене фурије, једног ремија (Ниш, 24. новембар 1998. – 2:2, стрелци Петрика и Пржуљ) и једног славља наше репрезентације (Кордоба, 7. октобар 1996. – 4:3, стрелци Пржуљ 2, Вукмировић и Пурић).

ГРУПА Е (Елблаг, Пољска)

Прво коло (субота, 8. април): Шпанија – Молдавија 7:0, Пољска – Србија 0:4.

1. Шпанија         1          1          0          0          7:0       3
2. Србија             1          1          0          0          4:0       3
3. Пољска           1          0          0          1          0:4       0
4. Молдавија     1          0          0          1          0:7       0

Друго коло (недеља, 9. април): Србија – Шпанија (15), Пољска – Молдавија (20).
Треће коло (уторак, 11. април): Молдавија – Србија (15), Шпанија – Пољска (20).


КВАЛИФИКАЦИОНИ ТУРНИР ГРУПЕ Е ЗА ЕП У СЛОВЕНИЈИ 2018. – ДРУГО КОЛО

СРБИЈА – ШПАНИЈА

Елблаг – Дворана: Градска спортска. Судије: Анђело Галанте (Италија) и Григори Зеленцов (Русија). Трећи судија: Едуардо Фернандеш Коељо (Португал). Мерилац времена: Андржеј Витковски (Пољска).
СРБИЈА: АКСЕНТИЈЕВИЋ (голман), ПЕРИЋ (капитен), КОЦИЋ, СИМИЋ, РАЈЧЕВИЋ, Станковић, Ракић, Милосавац, Рамић, Томић, Пршић, Лазаревић, Стојковић, Момчиловић (голман). Селектор: Горан Иванчић.
ШПАНИЈА: БАРОН (голман), ОРТИЗ (капитен), ПОЛА, РАФА УСИН, РАУЛ КАМПОС, Хозе Руиз, Бебе, Толра, Солано Леон, Лин, Алекс, Адри, Адолфо, Хуанхо (голман). Селектор: Хозе Венансио Лопез.