Перић пред Молдавију види бараж: Ми се питамо!

Орлови су господари своје судбине: уколико сутра поподне победе Молдавију, у последњем колу квалификационе Групе Е у Елблагу, избориће сигуран пласман у бараж за Европско првенство 2018. у Словенији!

Рачуница је јасна: репрезентативци Србије не морају да гледају у дигитрон и сумњају у поштење Шпаније против Пољске, страхујући да не изгуби с три гола разлике и домаћину омогући скок на друго место – изабранике Горана Иванчића тријумф против некадашње совјетске републике у свакој варијанти води у доигравање, макар и као најбољу трећепласирану селекцију из свих седам квалификационих група!

Орлови су данас, у 15 часова, одрадили тренинг у дворани „Муниципал спорт” у Елблагу. Стручни штаб је искористио лепо време и за посету оближњем Гдањску.

Група Е је у прва два кола доказала епитет најтеже: Србија је потопила Пољску (4:0), домаћин надиграо Молдавију (4:2), Шпанија доказала због чега је владар Старог континента – била силна и за Молдавце (7:0) и, на жалост, Србе (6:0). Отуд, нема превише гледања у прошлост: уторак, 11. април – дан „Д”.

Тога је свестан и капитен наше репрезентације Марко Перић, доказани виртуоз у баратању „бубамаром”, чаробњак који нас је сијасет пута успелим потезима бацио у транс и игру на петопарцу учинио још дражом:

– Рекао сам саиграчима да пораз од Шпаније не треба да схвате као смак света. Зар је срамота изгубити од првака Европе? Наш циљ је бараж и све мисли су нам усмерене ка Молдавији.

Ас италијанског Каоса мудро истиче:

– Ми се питамо! Све зависи од нас, најважније – ништа од других резултата.

УЕФА је одредила судије за утакмицу између Молдавије и Србије. Правду ће да деле Гај Бергер из Израела и Григори Зелењцов из Русије.

Марко Перић се за Футсал Србију осврнуо и на сутрашњег противника:

– Не познајем много репрезентацију Молдавије, али је приметан напредак у њиховој игри. Неће да буде лагана утакмица, али уколико свако од нас пружи максимум – победа се не доводи у питање.

Љубитељи футсала од Пирота до Суботице држе палчеве Орловима и живе за то да понове партију из дуела с Пољском. Зашто да не – и резултат!

– Не волим да прогнозирам, али се не бих бунио да буде резултат као против Пољака – насмејао се, на крају, Марко Перић.


ГРУПА Е (Елблаг, Пољска)

Прво коло: Шпанија – Молдавија 7:0, Пољска – Србија 0:4.

Друго коло: Србија – Шпанија 0:6, Пољска – Молдавија 4:2.

Шпанија         2          2         0          0          13:0      6

Србија             2          1          0          1            4:6     3

Пољска           2          1          0          1            4:6     3

Молдавија     2          0         0          2           2:11     0

Треће коло – 11. април: Молдавија – Србија (15), Шпанија – Пољска (20)