Perić pred Moldaviju vidi baraž: Mi se pitamo!

Orlovi su gospodari svoje sudbine: ukoliko sutra popodne pobede Moldaviju, u poslednjem kolu kvalifikacione Grupe E u Elblagu, izboriće siguran plasman u baraž za Evropsko prvenstvo 2018. u Sloveniji!

Računica je jasna: reprezentativci Srbije ne moraju da gledaju u digitron i sumnjaju u poštenje Španije protiv Poljske, strahujući da ne izgubi s tri gola razlike i domaćinu omogući skok na drugo mesto – izabranike Gorana Ivančića trijumf protiv nekadašnje sovjetske republike u svakoj varijanti vodi u doigravanje, makar i kao najbolju trećeplasiranu selekciju iz svih sedam kvalifikacionih grupa!

Orlovi su danas, u 15 časova, odradili trening u dvorani „Municipal sport” u Elblagu. Stručni štab je iskoristio lepo vreme i za posetu obližnjem Gdanjsku.

Grupa E je u prva dva kola dokazala epitet najteže: Srbija je potopila Poljsku (4:0), domaćin nadigrao Moldaviju (4:2), Španija dokazala zbog čega je vladar Starog kontinenta – bila silna i za Moldavce (7:0) i, na žalost, Srbe (6:0). Otud, nema previše gledanja u prošlost: utorak, 11. april – dan „D”.

Toga je svestan i kapiten naše reprezentacije Marko Perić, dokazani virtuoz u baratanju „bubamarom”, čarobnjak koji nas je sijaset puta uspelim potezima bacio u trans i igru na petoparcu učinio još dražom:

– Rekao sam saigračima da poraz od Španije ne treba da shvate kao smak sveta. Zar je sramota izgubiti od prvaka Evrope? Naš cilj je baraž i sve misli su nam usmerene ka Moldaviji.

As italijanskog Kaosa mudro ističe:

– Mi se pitamo! Sve zavisi od nas, najvažnije – ništa od drugih rezultata.

UEFA je odredila sudije za utakmicu između Moldavije i Srbije. Pravdu će da dele Gaj Berger iz Izraela i Grigori Zelenjcov iz Rusije.

Marko Perić se za Futsal Srbiju osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika:

– Ne poznajem mnogo reprezentaciju Moldavije, ali je primetan napredak u njihovoj igri. Neće da bude lagana utakmica, ali ukoliko svako od nas pruži maksimum – pobeda se ne dovodi u pitanje.

Ljubitelji futsala od Pirota do Subotice drže palčeve Orlovima i žive za to da ponove partiju iz duela s Poljskom. Zašto da ne – i rezultat!

– Ne volim da prognoziram, ali se ne bih bunio da bude rezultat kao protiv Poljaka – nasmejao se, na kraju, Marko Perić.


GRUPA E (Elblag, Poljska)

Prvo kolo: Španija – Moldavija 7:0, Poljska – Srbija 0:4.

Drugo kolo: Srbija – Španija 0:6, Poljska – Moldavija 4:2.

Španija         2          2         0          0          13:0      6

Srbija             2          1          0          1            4:6     3

Poljska           2          1          0          1            4:6     3

Moldavija     2          0         0          2           2:11     0

Treće kolo – 11. april: Moldavija – Srbija (15), Španija – Poljska (20)