Сопот први београдски друголигаш за сезону 2017/18!

Сопот је постао пети члан јединственог друголигашког такмичења следеће сезоне, после Коперникус САС-а из Зрењанина и Летећег Холанђанина из Врбаса, који су већ испали из Прве футсал лиге, као и Пожаревца и Ивањице из Друге футсал лиге – Запад.

У утакмици 18, последњег кола Друге футсал лиге – Београд овај тим је синоћ савладао Бањицу резултатом 7:2 и тако осигурао друго место, иза ове сезоне неприкосновене екипе Само право. Иначе, Сопот је најуспешнији београдски друголигаш у 2017. години пошто је уписао седам победа и један реми из осам утакмица у пролећној полусезони.

Позната је половина чланова елитног друштва за сезону 2017/18. Јасно је да ће из актуелне Прве футсал лиге и следеће године у том такмичењу играти Економац из Крагујевца, Еуро мотус и ФОН из Београда и Калча Меморис из Ниша, као и победници друголигашких надметања у Београду и у Региону западне Србије – Само право и РБ из Ваљева.

Тај једини нерешени исход је забележио у 13. колу против Српске БГД (3:3), екипа која се бори за трећу позицију. Да би дошла до тог места, неопходно је да се испуне два услова – први да савлада Обилић у уторак, 18. априла од 18.15 часова (СЦ ПОСК), а други да Економист киксне у последњој утакмици сезоне (одговарао би јој и реми у случају евентуалног пораза Економиста).

Тај друголигаш, који је дуго био у конкуренцији за пласман у Прву футсал лигу, затвара сезону утакмицом са Интелектуалцем, у четвртак, 20. априла од 17.15 часова (СЦ ИМ Раковица). Победом би оверио друголигашки статус јер има бољи међусобни скор у дуелима са Српском БГД (1:1, 4:3).

Шансу из прикрајка вреба и петопласирани Хенди јунајтед, који има бод мање од Економиста и Српске БГД, а у последњем колу се састаје са Грочанским, вечерас од 20.15 часова (СЦ ИМ Раковица).

Укупно, остало је још седам слободних места у друголигашком каравану за следећу сезону, а попуниће их још две екипе из Прве футсал лиге, трећи из београдског региона, као и другопласиране и трећепласиране екипе у такмичењу источног и западног региона. Додатне информације о актуелним друголигашким надметањима можете да пронађете на званичним страницама фудбалских савеза Региона западне Србије, Региона источне Србије, Војводине и Београда.

(фото: facebook.com/kmfsopot)