Еуро мотус лако са Калчом за повратак на трон!

Еуро мотус је поново лидер шампионата Србије! У заосталој утакмици 18. кола овај београдски прволигаш је савладао Калчу Меморис у Нишу резултатом 6:0 (3:0) и тако прескочио на табели Економац, јединог конкурента у борби за шампионску титулу, па сада има бод више од Крагујевчана, који су се вечерас пласирали у финале Купа Србије. Стрелци за новог-старог лидера су били Копања у 1. и 9, Живић у 19, Милосавац у 26, Ј. Ђорђевић (аутогол) у 28. и Рокнић у 29. минуту.

Интересантно је да играчи Калче Меморис ни у првом делу сезоне нису затресли мрежу Еуро мотуса, а тада су изгубили утакмицу још убедљивијим резултатом – 0:8 (0:5). Такође, после овог пораза, јасно је да су Нишлије изгубиле трку за треће место са ФОН-ом, па ће до краја сезоне да се фокусирају на потврду четврте позиције.

Са друге стране, Еуро мотус наставља шампионску трку већ у петак, када гостује у Горњем Милановцу екипи Металца Колорада, којој су бодови преко потребни у грчевитој борби за опстанак, у оквиру 20. кола. После тога следи дерби сезоне са Економцем у Београду, а у последњем колу гостоваће Коперникус САС-у у Зрењанину.