Нишлије спремите се, репрезентација долази у ваш град после скоро две деценије!

У Нишу овог маја неће бити подигнут трофеј намењен најбољој екипи у Купу, али ће овај град дочекати репрезентацију Србије у септембру. У Фудбалском савезу Србије је заузет став да је то прави избор за сусрет баража за Европско првенство у Словенији 2018. године.

Репрезентација Југославије је баш у Нишу одиграла одиграла прву утакмицу у историји на домаћем терену, пријатељску против Шпаније (2:2) у јесен 1998, а скоро две деценије касније биће домаћин Орловима, и то у такмичарском дуелу. Очекује се пун „Чаир“ и велики „ветар у леђа“ за Марка Перића, Миодрага Аксентијевића, Младена Коцића, Слободана Рајчевића и друге наше најбоље играче, који ће име ривала сазнати 6. јула, за када је заказан жреб у седишту УЕФА у швајцарском граду Ниону.

Наш национални тим има значајну традицију на ЕП. Учествовао је пет пута, а највећи успех је забележио прошле године у „Београдској арени“ када је освојио четврто место.

После других региона, окупила се и селекција Београда и одржала први тренинг, у дворани на Бањици, под вођством Дејана Мајеса и „будним оком“ селектора репрезентације Србије Горана Иванчића. На првом окупљању кандидата за шири списак репрезентације Србије су били и представници шабачког друголигаша Белатореса, а жеља је да она постану редовна.

Када је реч о Купу Србије, после елиминације тамошњег прволигаша Калче у четвртфиналу, чиме је Ниш остао без представника у завршници овог такмичења, шпекулисало се о могућој промени домаћина финала, што се и догодило – ФСС је потврдио промену, па ће Економац и Нови Пазар играти 9. маја у Пожаревцу, који је и приликом првобитног избора био заинтересован да угости најбоље у националном купу. Тамошњи најбољи футсал клуб – Пожаревац има амбициозне планове – ове године је освојио Куп Региона западне Србије и заузео је друго место у Другој футсал лиги – Запад, иза РБ из Ваљева, па ће играти у јединственом друголигашком такмичењу следеће сезоне.