Дерби кола у Смедереву: Победнику опстанак, пораженом брига

Двадесето коло Прве футсал лиге је донело мир Новом Пазару, а бриге Јастрепцу и суочавање са друголигашким друштвом у следећој сезони за Металац Колорадо, као и радост Новој Пазови, која се, такође, грчевито бори за опстанак.

После свих тих резултата, још вреднија су три бода из вечерашњег дуела, у којем Смедерево дочекује Деус Ролопласт Мошић од 19 часова (директан пренос можете да гледате овде). Ко год да победи, могао би да начини пресудан корак ка опстанку, а места за калкулације нема јер би и реми и једнима и другима отежао посао у самој завршници сезоне.

Пред дуел у Смедереву, што је претпоследња утакмица 20. кола шампионата Србије, о досадашњем учинку у 2017. години, предстојећем међусобном одмеравању снага и очекивањима у завршници сезоне, за „Футсал Србију“ говоре првотимци ова два клуба Владан Првуловић из Смедерева и Станко Мацановић, голман екипе Деус Ролопласт Мошић.

 

1. Како оцењујете учинак Ваше екипе током пролећне полусезоне?

Владан Првуловић: Кренули смо добро у другом делу првенства и са три победе на почетку ушли смо мирније у дуеле са најбољима ове сезоне. Уследио је пад после елиминације из Купа и сада морамо да се тргнемо, да у последња три кола забележимо победе и да потврдимо опстанак у елити.

Станко Мацановић: С обзиром на то да је било неизвесно да ли ће се клуб такмичити у другом делу првенства због бројних кадровских и финансијских проблема и ако узмемо у обзир чињеницу да смо са тренинзима кренули седам дана пре почетка другог дела, не можемо да будемо незадовољни постигнутим до сада. Могло је да буде више бодова на нашем конту да нам је срећа била мало више наклоњена.

Деус Ролопласт Мошић је јесенас убедљиво савладао Смедерево – 5:1 (2:0). Стрелци су били Драган Томић у 19. и 28, Владимир Милосавац у 20. и 35. и Давор Поповић у 30. минуту, док је једини погодак за госте дао Андријано Кнежевић у 35. минуту.

2. Шта очекујете од предстојећег међусобног дуела?

Владан Првуловић: Деус је неугодна екипа и морамо да будемо веома обазриви. У њиховим редовима је бивши репрезентативац Живановић, од кога све почиње. Ако њега зауставимо, верујем да смо ближи веома важном тријумфу.

Станко Мацановић: Смедерево је екипа са много добрих појединаца, по играчком кадру би се рекло да су могли да остваре и бољи учинак, да освоје више бодова. Нема сумње да ће бити тешко играти у њиховој дворани, пред њиховом публиком. Надам се да ће искуство Живановића, сигурност голмана Ђокића и енергија Крстића допринети повољном резултату за нашу екипу. Из добре одбране ћемо пробати да угрозимо гол противника.

3. Какве су амбиције Ваше екипе у завршници сезоне и како видите расплет шампионске трке?

Владан Првуловић: Три бода из вечерашње утакмице би нам омогућила мирнију завршницу, практично опстанак у лиги, што је наш циљ. Што се тиче шампионске трке, благу предност дајем Економцу, мада ће бити веома узбудљиво и неизвесно до краја. Нека одлучи њихов међусобни дуел у следећем колу, то је најправедније.

Станко Мацановић: Све наше мисли су усмерене ка опстанку у Првој футсал лиги. Свесни смо тежине задатка јер више клубова има исти циљ. Такмичење је веома неизвесно, како у доњем делу, тако и у трци за титулу, где нема фаворита између Еуро мотуса и Економца.