Derbi kola u Smederevu: Pobedniku opstanak, poraženom briga

Dvadeseto kolo Prve futsal lige je donelo mir Novom Pazaru, a brige Jastrepcu i suočavanje sa drugoligaškim društvom u sledećoj sezoni za Metalac Kolorado, kao i radost Novoj Pazovi, koja se, takođe, grčevito bori za opstanak.

Posle svih tih rezultata, još vrednija su tri boda iz večerašnjeg duela, u kojem Smederevo dočekuje Deus Roloplast Mošić od 19 časova (direktan prenos možete da gledate ovde). Ko god da pobedi, mogao bi da načini presudan korak ka opstanku, a mesta za kalkulacije nema jer bi i remi i jednima i drugima otežao posao u samoj završnici sezone.

Pred duel u Smederevu, što je pretposlednja utakmica 20. kola šampionata Srbije, o dosadašnjem učinku u 2017. godini, predstojećem međusobnom odmeravanju snaga i očekivanjima u završnici sezone, za „Futsal Srbiju“ govore prvotimci ova dva kluba Vladan Prvulović iz Smedereva i Stanko Macanović, golman ekipe Deus Roloplast Mošić.

 

1. Kako ocenjujete učinak Vaše ekipe tokom prolećne polusezone?

Vladan Prvulović: Krenuli smo dobro u drugom delu prvenstva i sa tri pobede na početku ušli smo mirnije u duele sa najboljima ove sezone. Usledio je pad posle eliminacije iz Kupa i sada moramo da se trgnemo, da u poslednja tri kola zabeležimo pobede i da potvrdimo opstanak u eliti.

Stanko Macanović: S obzirom na to da je bilo neizvesno da li će se klub takmičiti u drugom delu prvenstva zbog brojnih kadrovskih i finansijskih problema i ako uzmemo u obzir činjenicu da smo sa treninzima krenuli sedam dana pre početka drugog dela, ne možemo da budemo nezadovoljni postignutim do sada. Moglo je da bude više bodova na našem kontu da nam je sreća bila malo više naklonjena.

Deus Roloplast Mošić je jesenas ubedljivo savladao Smederevo – 5:1 (2:0). Strelci su bili Dragan Tomić u 19. i 28, Vladimir Milosavac u 20. i 35. i Davor Popović u 30. minutu, dok je jedini pogodak za goste dao Andrijano Knežević u 35. minutu.

2. Šta očekujete od predstojećeg međusobnog duela?

Vladan Prvulović: Deus je neugodna ekipa i moramo da budemo veoma obazrivi. U njihovim redovima je bivši reprezentativac Živanović, od koga sve počinje. Ako njega zaustavimo, verujem da smo bliži veoma važnom trijumfu.

Stanko Macanović: Smederevo je ekipa sa mnogo dobrih pojedinaca, po igračkom kadru bi se reklo da su mogli da ostvare i bolji učinak, da osvoje više bodova. Nema sumnje da će biti teško igrati u njihovoj dvorani, pred njihovom publikom. Nadam se da će iskustvo Živanovića, sigurnost golmana Đokića i energija Krstića doprineti povoljnom rezultatu za našu ekipu. Iz dobre odbrane ćemo probati da ugrozimo gol protivnika.

3. Kakve su ambicije Vaše ekipe u završnici sezone i kako vidite rasplet šampionske trke?

Vladan Prvulović: Tri boda iz večerašnje utakmice bi nam omogućila mirniju završnicu, praktično opstanak u ligi, što je naš cilj. Što se tiče šampionske trke, blagu prednost dajem Ekonomcu, mada će biti veoma uzbudljivo i neizvesno do kraja. Neka odluči njihov međusobni duel u sledećem kolu, to je najpravednije.

Stanko Macanović: Sve naše misli su usmerene ka opstanku u Prvoj futsal ligi. Svesni smo težine zadatka jer više klubova ima isti cilj. Takmičenje je veoma neizvesno, kako u donjem delu, tako i u trci za titulu, gde nema favorita između Euro motusa i Ekonomca.