Интер првак Европе, ако хоћеш трофеј – позови Рикардиња!

Не знамо да ли је шпански коментатор узвикнуо: „Небо се отворило”, али је у екстази комотно могао да подигне глас за октаву: „Интер је првак Европе”!

Великан из предграђа Мадрида је у Алматију седмицом,  као на лотоу, прегазио Спортинг и четвртом освојеном титулом (п)остао најтрофејнији на Старом континенту, са два пехара више од Кастељона, Барселоне и Каирата. Свака част!

Ако хоћеш трофеј, позови Рикардиња! Мађионичар је ставио потпис на симултанку против земљака, показавши и на европском клупском фајнал-фору да је светски број 1. Зелено-бели из Лисабона су се колико – толико држали у првом полувремену, али када су на 0:4 заиграли с голманом-играчем – катастрофа је била неизбежна. Три гола су примили с противничке половине!

Ортиз и Хезус Ереро играли су за Интер и када је претходни пут, 2009, освојио европску круну. Рикардињо се „искупио” што је 2010. свој садашњи тим коштао титуле, тада предводећи Бенфику.

МАЈСТОР: Рикардињо прима награду као најбољи играч финала Фото: Фејсбук

Да ће Спортинг да изгуби и своје друго финале, баш као и 2011, најавио је спретни Бастецини, на асистенцију упорног Умберта с десне стране. Капитал Шпанаца дуплирао је расположени Лоло, шутем у ближи десни доњи, голманов угао, проигран од свевидећег Рикардиња. Резултат с којим се отишло на паузу.

Економцу, шампиону Србије, остаје за утеху, на путу ка фајнал-фору зауставио га је управо Интер, у елитној рунди УЕФА Футсал купа, поред Крагујевчана (8:1), бољи и од Хрудима (2:0) и Брезја (3:1).

Казахстанци у Алмати арени нису штедели дланове почетком другог дела: Рикардињо је кратко гурнуо „бубамару” из слободног ударца, Рафаел из даљине постао аутор прецизне „бомбе”. Недуго, Ривиљос је  лепо прошао по левој страни и сјајним шутем затресао мрежу. Победник је био познат!

Финиш је представљао мелем за очи навијачима Интера, с најлепшим сликама у виду прецизних удараца из свог шестерца, на празан гол, Ривиљоса и Рикардиња. Феноменални Португалац, по избору УЕФА најбољи појединац меча, ставио је тачку хицем с три четвртине терена. Нови шампион Европе је рођен!

#UEFAFutsalCupAlmaty2017FinalSporting CP – Movistar Inter

تم نشره بواسطة ‏‎Zona Técnica – Futsal‎‏ في 30 أبريل، 2017

У борби за треће место – пенал драма. Каират и Југра су љубитељима чаробне игре на петопарцу, такође, приредили посластицу, на крају – сладили су се домаћини. У регуларном делу голеада – 5:5, на рулету слабији живци Руса, у полуфиналу против Спортинга са „збогом” прошле године подигнутом пехару. Шут Лискова с шест метара, у другој серији, одбранио је Игита, дарујући Казахстанцима бронзу, с радошћу као да је освојено злато.

#UEFAFutsalCupAlmaty20173º/4º LugarKayrat Almaty – Gazprom Ugra

تم نشره بواسطة ‏‎Zona Técnica – Futsal‎‏ في 30 أبريل، 2017


ФИНАЛЕ

Спортинг – Интер 0:7 (0:2)

Алмати – Дворана: Алмати арена. Судије: Саша Томић (Хрватска) и Богдан Сореску (Румунија). Трећи судија: Габор Ковач (Мађарска). Стрелци: 0:1 Бастецини у 7, 0:2 Лоло у 16, 0:3 Рафаел у 23, 0:4 Ривиљос у 24, 0:5 Ривиљос у 32, 0:6 Рикардињо у 34, 0:7 Рикардињо у 37. минуту. Жути картони: Лео, Алекс Мерлим (Спортинг).

СПОРТИНГ: МАРКАО, ПАУЛИЊО, ЖОАО МАТОШ, ЛЕО, КАВИНАТО, Е. Варела, Диого, Део, Кајо, Алекс Мерлим, А. Варела, Дијегињо, Фортино, Соуза. Тренер: Нуњо Дијаш.

ИНТЕР: ЕРЕРО, ОРТИЗ, УМБЕРТО, РИКАРДИЊО, РАФАЕЛ, Лоло, Бастецини, Шираиши, Пола, Ривиљос, Борха, Дарлан, Пазос, Гонзалес. Тренер: Хезус Веласко.


МЕЧ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО

Југра – Каират 5:5 (2:2) – пеналима 2:3

Алмати – Дворана: Алмати арена. Судије: Алесандро Мафлер (Италија) и Габор Ковач (Мађарска). Трећи судија: Богдан Сореску (Румунија). Стрелци: 1:0 Шајахметов у 2, 1:1 Дрот у 9, 2:1 Кајо у 14, 2:2 Давидов аутогол у 15, 3:2 Лисков у 23, 3:3 Тајеби у 25, 3:4 Кабреува у 33, 4:4 Диванеи аутогол у 37, 4:5 Диванеи у 39, 5:5 Марсенио у 40. минуту.

Стрелци из пеналa: Кајо и Марсенио за Југру (Лисков промашио), Дрот, Тајеби и Даглас Жуниор за Каират. Жути картони: Шајахметов, Марсенио, Давидов, Чискала (Југра), Игита, Даглас Жуниор, Даглас, Кабреува (Каират).

ЈУГРА: КУПАТАДЗЕ, ШАЈАХМЕТОВ, АФАНАСЈЕВ, МАРСЕНИО, ДАВИДОВ, Копејкин, Лисков, Едер Лима, Котљаров, Кајо, Чискала, Сињев, Катата, Сљемзин. Тренер: Кака.

КАИРАТ: ИГИТА, ИГОР, МОРАЕШ, ДАГЛАС ЖУНИОР, ДИВАНЕИ, Жаманкулов, Тајеби, Сулејманов, Даглас, Евертон, Дрот, Кадреува, Јесенаманов, Ронкаљо. Тренер: Какау.


ДОСАДАШЊИ ОСВАЈАЧИ

 1. Кастељон (Шпанија)
 2. Кастељон (Шпанија)
 3. Бумеранг Интервју (Шпанија)
 4. Шарлроа (Белгија)
 5. Бумеранг Интервју (Шпанија)
 6. Динамо Москва (Русија)
 7. Виз Синара (Русија)
 8. Интер Мовистар (Шпанија)
 9. Бенфика (Португал)
 10. Монтесилвано (Италија)
 11. Барселона (Шпанија)
 12. Каират (Казахстан)
 13. Барселона (Шпанија)
 14. Каират (Казахстан)
 15. Југра (Русија)

2017. Интер Мовистар (Шпанија)

¡¡¡SOMOS CAMPEONES DE EUROPA!!! #MovistarInter #InteristaSoy

تم نشره بواسطة ‏‎Inter Movistar Fútbol Sala‎‏ في 30 أبريل، 2017